Electrolux EcoLine

Predstavljamo Electrolux EcoLine, pažljivo odabranu ponudu naših energetski najučinkovitijih kuhinjskih i uređaja za njegu rublja, kao i naših najučinkovitijih uređaja za njegu doma. Ovi proizvodi mogu vam pomoći pripremiti ukusne obroke za obitelj i prijatelje te održavati svoj dom čistim i zdravijim. Jeste li znali da se do 85 % utjecaja na okoliš tijekom životnog vijeka uređaja događa kod kuće?* Electrolux EcoLine dizajniran je za pružanje boljih izbora pri svakoj upotrebi.

* Temeljeno na procjenama životnog ciklusa grupe Electrolux na globalnim kategorijama proizvoda i tržištima. Podatci dostupni na zahtjev.

Procjena životnog ciklusa

Procjena životnog ciklusa (life cycle assessment – LCA) pomaže u mjerenju utjecaja proizvoda na okoliš od početka do kraja, a prati se sve od sirovina do odlaganja.

LCA i Electrolux

U Electroluxu upotrebljavamo LCA na razini kategorije kako bismo razumjeli kako naši uređaji utječu na okoliš. Naša istraživanja pokazuju da najveći utjecaj kućanskih aparata na klimu dolazi od njihove potrošnje energije tijekom upotrebe. Grupa Electrolux provodi LCA kategorije proizvoda u skladu s ISO 14040-14043.

Electrolux EcoLine: kriteriji odabira

Kuhinjski uređaji i uređaji za njegu rublja biraju se na temelju najviših dostupnih energetskih ocjena EU-a kada postoji oznaka. Uređaji bez energetskih oznaka, poput ploča za kuhanje, biraju se zbog svojih značajki energetske učinkovitosti. Proizvodi za njegu doma, poput usisavača, odabrani su zbog značajki automatskog načina rada i upotrebe recikliranih materijala.

Potražite ove simbole

Electrolux EcoLine

Potražite simbol zelenog lista kako biste prepoznali uređaje koji zadovoljavaju kriterije za odabir Electrolux EcoLine.

EU energetska oznaka

Proizvodi su ocijenjeni na temelju europskog prava od najviše do najmanje učinkovitih u skladu s potrošnjom električne energije u kWh.

Često postavljana pitanja

Je li ovo nova linija tvrtke Electrolux?

Ne, Electrolux EcoLine obuhvaća različite modele dostupne na tržištu prema kriterijima Electrolux EcoLine. Svake godine radimo procjene kako bismo osigurali da ti kriteriji ostanu relevantni. Novi modeli koji odgovaraju kriterijima dodat će se ponudi uređaja Electrolux EcoLine, a modeli koji više ne odgovaraju kriterijima bit će uklonjeni iz ponude Electrolux EcoLine.

Koji su proizvodi i kategorije proizvoda uključeni u Electrolux EcoLine?

Ponuda uređaja Electrolux EcoLine obuhvaća sve glavne kategorije proizvoda čime zadovoljava potrebe za kućanskim uređajima u cijelom domu. Electrolux EcoLine uključuje perilice posuđa, perilice rublja, sušilice rublja, perilice/sušilice, hladnjake, zamrzivače, hladnjake sa zamrzivačima, indukcijske ploče, kuhinjske nape, usisavače i pročišćivače zraka.

Dolaze li uređaji Electrolux EcoLine uvijek s najvišom energetskom oznakom na tržištu kada je dostupna?

Ne. Za kategorije proizvoda s EU energetskom oznakom, proizvodi Electrolux EcoLine imat će naš najveći raspon energetskih oznaka. To može uključivati ocjene od D do A+++ ovisno o kategoriji. Integracijom YourEko bedževa na svojim mrežnim stranicama potvrđujemo tržišnu konkurentnost svojih energetskih oznaka i pomažemo pretvoriti energetsku učinkovitost u ekonomske uštede. Za kategorije u kojima YourEko nije prisutan, gledamo podatke o tržištu.

Jesu li proizvodi Electrolux EcoLine odabrani samo zbog svoje energetske učinkovitosti?

Ne. Ovisno o kategoriji i modelu, proizvodi Electrolux EcoLine odabiru se na temelju svojih energetskih oznaka, značajki uštede energije ili značajki učinkovitosti. Mogu imati i druge prednosti, poput recikliranog materijala ili značajki za uštedu vode.

Više o održivosti u Electroluxu

 • Woman sitting on the grass in the nature.
  Održive životne navike

  U 2018. Electrolux grupa bila je među prvih 100 tvrtki koje su postavile globalni klimatski cilj i danas je jedna od prvih koja ga je i ispunila.* Uz ponudu uređaja Electrolux EcoLine potrošačima olakšavamo odabir naših najodrživijih proizvoda.

 • Fresh food placed on a table.
  Program za bolji način života

  Program za bolji način života tvrtke Electrolux usredotočen je na globalnu održivost, sa 100 razvojnih aktivnosti u područjima bolje prehrane, njege odjeće, kućne okoline i područja poslovanja do 2030. godine, a sve u svrhu promicanja održivijeg svijeta.

 • Woman sitting on the beach with the ocean behind her.
  Operi. Osuši. Nosi dulje.

  Svake godine bacaju se milijuni tona odjeće, stoga način na koji se brinemo o odjeći ima velik utjecaj na naš okoliš. Zato su EcoLine perilice i sušilice rublja dizajnirane kako bi odjeći pružile dulji život i smanjile utjecaj na klimu.

* 12 Izvješće o održivosti Electrolux grupe za 2022.