Upute za kupnju

Pronađite perilicu posuđa koja savršeno odgovara vašim potrebama

Prostor i mjesto

Izmjerite prostor kako biste mogli odabrati perilicu posuđa koja se savršeno uklapa.

Širina 60 cm ili više – idealan prostor za standardnu perilicu koja se odlikuje najvećim kapacitetom punjenja.

Širina 45-60 cm – sasvim dovoljno prostora za ugradnju Slimline perilice posuđa, koja vam nudi besprijekorne rezultate uz uži dizajn.

Manje od 45 cm – pogledajte našu ponudu kompaktnih perilica koje će oprati posuđe za vas, a dovoljno su male da stanu na vašu radnu ploču.

Vrste perilica za posuđe

Potpuno integrirana, ugradbena perilica za posuđe nalazi se iza vašeg kuhinjskog ormarića koji se izgledom slaže s ostatkom vaše kuhinje. Diskretna Beam On Floor funkcija obavijestit će vas o fazi ciklusa.

Poluintegrirane perilice posuđa također se lijepo stapaju s izgledom vaše kuhinje, ali upravljačka ploča ostaje otkrivena.

Samostojeće perilice posuđa idealan su izbor ako se vaša kuhinja ne odlikuje dosljednim dizajnom, jer ove uređaje nije moguće integrirati u kuhinjsku jedinicu.

Kapacitet

Kapacitet perilice određuje se na temelju broja kompleta posuđa. Jedan komplet odgovara kuhinjskom priboru koji biste upotrijebili za tri slijeda s kavom posluženom nakon jela.

12-15 kompleta – dobar izbor za velike obitelji i kućanstva ili one koji vole pozivati goste k sebi.

9 kompleta – dostupno u manjim modelima te jako dobro za parove ili one koji imaju manju kuhinju.

6 kompleta – kompaktna perilica posuđa idealna je ako često večerate vani ili imate manje prostora

Programi pranja

Za osjetljivo stakleno posuđe – možete se pouzdati u suvremenu perilicu posuđa koja će se dobro pobrinuti za vaše omiljeno stakleno posuđe. Razmislite o značajkama koje jamče stabilnost i zaštitu za vaše čaše, poput, primjerice, značajki Soft Spikes i Soft Gripes.

Za lonce i tave – za odstranjivanje tvrdokornih ostataka na loncima i tavama preporučamo modele s intenzivnim programom od 70°C za savršeno čisto posuđe, i to za manje od 90 minuta.

 

Za različito posuđe – neke perilice omogućuju vam kombiniranje različitih intenziteta i temperatura, što znači da porculansko i stakleno posuđe možete oprati u gornjoj košari, dok se prljavi lonci i tave peru u donjem dijelu u istom ciklusu.

Praktičnost

Postoje brojne značajke koje će vam pomoći da pranje posuđa ugurate u vaš pretrpani dnevni raspored:

ComfortLift® – posložite posuđe u perilicu te ga potom iz nje izvadite s minimalnim naporom. Mehanizam ComfortLift®, prvi ove vrste, omogućuje vam lagano podizanje donje košare na idealnu visinu kako biste s lakoćom mogli posložiti posuđe u perilicu ili ga iz nje izvaditi.

Funkcija odgoda početka – perilica s funkcijom odgode početka omogućuje vam kontrolu nad vremenom početka ciklusa, kako bi se pranje posuđa što bolje uklopilo u vaš raspored.

30-minutno brzo pranje – Operite posuđe samo za 30 minuta kako vam na večeri za goste nikad ne bi ponestalo čistih tanjura među sljedovima.

Potrošnja električne energije

Certifikati energetske učinkovitosti variraju od A+++ (najučinkovitiji uređaji) do G (najmanje učinkovit uređaj).  Razmislite o kupnji perilice s energetskim certifikatom A+ ili višim kako biste što više uštedjeli na računima za vodu i struju.

Funkcija AutoFlex optimizira potrošnju vode i struje prilagođavajući potrošnju i temperaturu za pranje prema količini posuđa.

Odaberite svoj uređaj

Od praktičnih perilica tradicionalne veličine do uređaja s revolucionarnim značajkama, Electrolux ima savršenu perilicu posuđa upravo za vas.