upute za kupnju

Pronađite hladnjak sa zamrzivačem koji savršeno odgovara vašim potrebama

Hrana

Koje ćete namirnice čuvati u hladnjaku sa zamrzivačem?

Svježe voće i povrće – potrebni su vam hladnjaci s kutijama za salatu i dubokim ladicama za veliko povrće. Ako koristite puno svježih namirnica, možda bi bilo bolje odabrati uređaj koji ima odjeljak hladnjaka veći od zamrzivača.

Meso i ribu – zahvaljujući modelu FreshZone® meso i riba ostat će svježi duže vremena.

Pića – razmislite o modelima s držačima boca, podesivim policama kako bi u hladnjak stale boce ili s ugradbenim rashlađivačem vina. Neki hladnjaci sa zamrzivačem u američkom stilu imaju čak ugrađeni ledomat.

Zamrznutu hranu – ako imate naviku zamrzavati veliku količinu hrane, odaberite uređaj u kojem je kapacitet hladnjaka jednaka kapacitetu zamrzivača.

Prostor

Kakav bi hladnjak sa zamrzivačem bio savršen za vašu kuhinju?

Side-by-side hladnjak i zamrzivač u punoj veličini velikog kapaciteta sa spremnikom za led i vodu ili odjeljkom za vino kod odabranih modela.

Kombinirani hladnjak sa zamrzivačem s odvojenim vratima za svaki dio. Birajte između modela sa zamrzivačem na vrhu ili dnu.

Ugradbeni hladnjak sakriven je iza vrata ormarića kako bi se savršeno uklopio u izgled vaše kuhinje. Možete odabrati između hladnjaka sa zamrzivačem ili odvojenog hladnjaka i zamrzivača.

Visina, širina i dubina mogu varirati, stoga pogledajte punu ponudu kako biste pronašli onaj uređaj koji vam najbolje odgovara po veličini i stilu.

Kapacitet

Kapacitet hladnjaka sa zamrzivačem mjeri se u litrama.

100-150 litara – prikladno za kućanstvo od 1-2 člana.

150-250 litara – odgovara potrebama kućanstva od 3-4 člana.

250+ litara – idealno za veća kućanstva od pet članova i više.

Savjet profesionalaca: ostavite nešto prostora u hladnjaku kako bi zrak mogao cirkulirati radi učinkovitijeg hlađenja.

Potrošnja električne energije

Visoka energetska učinkovitost znači manje novca potrošenog na račune za struju. Zbog viših standarda od 2014. godine svi hladnjaci sa zamrzivačima moraju pripadati barem A+ energetskom razredu, dok je najviši razred A+++. Usporedbe radi, hladnjak razreda A++ je za 21% učinkovitiji od hladnjaka razreda A+.

Koristan savjet: Smanjite potrošnju energije tako da hladnjak sa zamrzivačem postavite daleko od radijatora i pećnica.

Odaberite uređaj za sebe

Kakve god namirnice imali, Electroluxov hladnjak sa zamrzivačem omogućit će da one duže vremena zadrže svoju prirodnu svježinu.