Otkrijte

Parne pećnice

Kuhanje s parom

Najbolje pećnice čine kuhanje jednostavnim. Naše parne pećnice su klasične pećnice s opcijom dodavanja pare. Para radi u skladu s tradicionalnim pečenjem kako bi poboljšala okuse i teksture. Možete nastaviti kuhati svoje omiljene recepte - ali meso će biti mekše, a kruh će se više dići. S parom je uvijek jednostavno stvarati odlična jela.

Samo dodajte paru

Pečenje kod kuće najbolje je s malo pare. Ona omogućuje bolje podizanje tijesta, dobivanje hrskavije korice i prozračnije izdašne sredine. Naša PlusSteam pećnica pritiskom tipke vašem pečenju dodaje točnu količinu pare. U tri jednostavna koraka možete uživati u poboljšanoj teksturi i okusu, svaki put.

Tri koraka za bolje pečenje uz PlusSteam

 • Ulijte vodu na dno pećnice
  1. korak

  Za početak ulijte 200 ml vode u unutrašnjost pećnice.

 • Multifunkcijska PlusSteam pećnica PlusSteam tipka
  2. korak

  Odaberite PlusSteam program i pritisnite gumb PlusSteam.

 • Pečenje kruha u pećnici Electrolux
  3. korak

  Zagrijte na pet minuta i uživajte u svojim ukusnim pecivima.

Savršen cheesecake ispečen pomoću pare

Ukusni deserti

Besprijekorni završni dodir možete postići koristeći paru pri pečenju cheesecakea ili pite od limuna s meringom. Smjese ostaju vlažne, površine ostaju svilenkaste, a tijesto postaje hrskavo. Kao kod profesionalaca, vaš cheesecake će biti bogat, ali i čvrst; vaša meringa će biti lagana, ali bogata okusom. Desert kojim ćete se ponositi.

Sve je u okusu

CombiSteam Deluxe ima automatske postavke kojima se određuje optimalna količina pare potrebna za pripremu svakog jela. Para s donjim grijačem peče sastojke poput ribe zadržavajući njihove prirodne hranjive tvari, vitamine i boje, a za pečenja koja su iznutra meka i izvana hrskava odaberite postavku Intervalno pečenje. Uživajte u ukusno podgrijanim ostacima jučerašnjeg ručka uz postavku s 50% pare.

Recepti za parnu pećnicu

Kuhanje na pari je lako. Ovi recepti potaknut će vašu kreativnost i približiti vam novi svijet okus i tekstura. Pečenje će biti sočnije, dizano tijesto veće, kruh i peciva hrskaviji. Para čini dobar okus još boljim i zajedno ćete stvarati jela na koja ste ponosni. 

Upoznajte našu najnapredniju parnu pećnicu

CombiSteam Pro

CombiSteam Pro, uz SousVide tehniku kuhanja, ima i ostale značajke CombiSteam Deluxe pećnice.

Electroluxova CombiSteam Pro parna pećnica

Zašto izabrati SousVide?

SousVide tehnika kuhanja čuva hranjive sastojake i stvara jela nevjerojatnih okusa. A uz CombiSteam Pro to više nije luksuz samo profesionalnih kuhara. U SousVide vrećicu za vakumiranje dodajte sve sastojke i začine i zatvorite ju aparatu za vakumiranje. Stavite ju  u pećnicu na lagano kuhanje na pari i uživajte u hrani prepunoj okusa.

Zaslon senzora za temperaturu hrane i Electrolux pećnica na paru

Vrhunski rezultati svaki put

Uživajte u savršenim okusima, što god da kuhate. Senzor za temperaturu hrane, dostupan u našim pećnicama CombiSteam Pro i Deluxe, precizno kontrolira količinu pare koja se dodaje jelima. Budite opušteni dok kuhate i veselite se slasnim rezultatima.

Dodatne prednosti parnih pećnica

Čista unutrašnjost Electrolux pećnice

Jednostavno kuhanje i još jednostavnije čišćenje

Provedite više vremena uživajući u hrani, a manje u čišćenju pećnice. Naše pećnice imaju programe koji čišćenje čine jednostavnim. Čišćenje parom pomaže ukloniti tvrde ostatke hrane. Pirolitičko čišćenje spaljuje sve ostatke hrane u fini pepeo koji možete lako obrisati.

Sve što trebate od pećnice

Naše parne pećnice pružaju vam sve što trebate za intenzivna jela, puna okusa. Pomoću funkcije sporog kuhanja uživajte u mekanom mesu koje se odvaja od kosti. S ugrađenim roštiljem postignite prepoznatljiv okus dima roštilja. A s našim XL ventilatorom jamčimo jednoliko pečenje na svakoj razini.

Electrolux “Steamkit” posude za kuhanje sa 100% parom

Electrolux “Steamkit” posude za kuhanje sa 100% parom

Vrhunska snaga pare

Zadržite savršeni okus i teksturu svojih sastojaka uz Electrolux “Steamkit” posude za kuhanje sa 100% parom. Naši posebno dizajnirani pladnjevi za pećnicu s malim perforacijama pojačavaju snagu pare i omogućavaju njenu ujednačenu cirkulaciju. Vaša hrana ostaje zaštićena od previše vode pa svaki put možete uživati u jelima skuhanima na pari.