OPERI. OSUŠI. NOSI DULJE.

OPERI. OSUŠI. NOSI DULJE.

Omogućite svojoj odjeći dulji vijek trajanja uz Electrolux PerfectCare perilice i sušilice, za održivu budućnost.

Svake godine milijuni tona savršeno dobre odjeće doslovno odlaze niz odvod. Način na koji postupamo sa svojom odjećom ima značajan utjecaj na okoliš, a smanjenje količine otpada koji čini odjeća je nešto čime se možemo i trebamo pozabaviti ovdje i sada. Stoga smo razvili uređaje za njegu odjeće uz koje odjeća traje dulje i predstavlja manji teret za naš planet.

Woman standing on rock in jeans

Sedam jednostavnih koraka za održivo pranje rublja

Većina ljudi razumije prednosti očuvanja odjeće, no pet od deset osoba ne zna kako prati rublje na održiv način. Obično peremo odjeću po navici, no uz manje promjene u procesu pranja možete pozitivno utjecati na okoliš bez ulaganja puno truda.

Istražite više savjeta za održivost odjeće, posjetite našu web stanicu 'OPERI. OSUŠI. NOSI DULJE. – SAVJETI'
 
Elegant Electrolux washing machine
30 degrees

SMANJITE TEMPERATURU

Temeljito operite rublje na 30°C i uštedite više od 35% energije u usporedbi s programom za pamuk na 40°C.

 • Water drops icon
  Štedite vodu

  Upotrijebite paru za osvježavanje odjeće i uštedite više od 40 litara vode po ciklusu.

 • Detergent bottle icon
  Deterdžent

  Za pranje šarenoga rublja upotrebljavajte tekući deterdžent jer prašak za rublje sadržava sredstva koja mogu izblijediti tkaninu.

 • Fabric softener bottle icon
  Omekšivač za rublje

  Upotrebljavajte omekšivač za rublje jer jača vlakna, čime produljujete njihov vijek trajanja.

 • Autodosing icon
  Ispravno doziranje

  Vodite računa o ispravnome doziranju deterdženta ovisno o tvrdoći vode i količini rublja. Upotrebom prevelike količine deterdženta, boje bi mogle izblijedjeti, a odjeća se može pohabati. Upotrebom premale količine deterdženta, odjeća s vremenom može postati beživotna i sivkasta.

 • Steam icon
  Program osvježavanja odjeće parom Steam Refresh

  Kada odjeći ne treba cjelovit ciklus pranja, upotrijebite paru kako biste je osvježili. Upotrebom pare smanjujete i količinu nabora na odjeći, što predstavlja održiviju zamjenu za glačanje.

 • Fabrics icon
  Program za funkcionalnu odjeću

  Funkcionalnu odjeću trebate sušiti u sušilici rublja jer se tako obnavlja zaštitna membrana. Odjeća stoga traje dulje i zadržava svoja svojstva.

Zašto je 30 novih 40 kada je riječ o pranju rublja

Mnogi bi htjeli usvojiti ekološki prihvatljiviji odnos prema pranju rublja, no mnogi također vjeruju da se neugodni mirisi i mrlje ne mogu ukloniti na nižim temperaturama. Uz napredak u tehnologiji pranja rublja 30 °C jednako je učinkovito kao 40 °C, no uz pranje na toj temperaturi boje traju dulje, a uređaj troši manje energije.

Održavajte vašu odjeću parom umjesto pranja

Cjelovit ciklus pranja često je potpuno nepotreban, posebno kada odjeću trebate samo brzinski osvježiti. Upotrebom pare štedite vodu produljujući pritom životni vijek odjevnih predmeta – ali i našega planeta. Dodatna prednost pare leži u činjenici da se njome uklanjaju nabori, pa štedite vrijeme koje biste inače potrošili na glačanje.

Mnoge Electrolux perilice i sušilice rublja imaju program osvježavanja parom Steam Refresh u sklopu kojega se odjeća izlaže pari na kraju ciklusa ili na vaš zahtjev.

Recite zbogom pretjeranome zagrijavanju uz održive sušilice rublja.

Moderne sušilice rublja ponovno upotrebljavaju zagrijani zrak, a usto snižavaju temperaturu koja je potrebna za postizanje zadovoljavajućeg rezultata. Ali to nije sve: jeste li znali da uz suvremenu tehnologiju u sušilici rublja možete sušiti osjetljive materijale poput vune i svile?

Mnoge Electrolux perilice i sušilice rublja imaju posebne programe namijenjene funkcionalnoj odjeći i opremi.

Pobrinite se da vaša odjeća traje dulje uz automatsko doziranje 'AutoDose'.

Upotrebom previše deterdženta možete oštetiti vlakna na odjeći, a s obzirom na to da u izračunu odgovarajuće količine morate voditi računa o masi rublja i tvrdoći vode, doziranje može biti vrlo složeno. Prepuštanje toga zadatka uređaju stoga bi mogao biti najpraktičniji način brige za planet.

Kako bi taj zadatak bio što lakši, mnoge Electrolux perilice rublja koriste funkciju AutoDose, koja automatski određuje optimalnu količinu deterdženta i omekšivača.

UniversalDose ladica

Jedinstvena UniversalDose ladica, dizajnirana za PODS® kapsule, koristi prilagođene mlaznice za vodu za omekšavanje i probijanje PODS® kapsula u ladici aktivirajući ih 60% brže u usporedbi s korištenjem u bubnju. Na taj se način dodatno pojačava snaga uklanjanja mrlja pri brzim jednosatnim pranjima.*

*Interno ispitivanje na jednosatnom programu za pranje pamuka na 30 °C, usporedba kapsule PODS® u ladici i kapsule PODS® u bubnju.

„Upotrebom Electrolux parnih programa možete jednostavno osvježiti odjeću kojoj ne treba cjelovit ciklus pranja. Ukoliko odjeću perete rjeđe, ona će trajati dulje, što je dobro za naš planet.“

Linija PerfectCare

Predstavljamo vam najnapredniji sustav njege rublja dosad. Linija PerfectCare predstavlja vrhunac modernoga dizajna, tehnologije i njege.

        

              

OPERI. OSUŠI. NOSI DULJE. – SAVJETI

Jednostavan način da produljite životni vijek svoje odjeće

Način na koji se odnosimo prema svojoj odjeći iznimno je važan, ne samo radi očuvanja njezina izgleda, već i zato što pažljivija briga o odjeći znači i manje štetnog utjecaja na naš planet.
 
Vjerujemo da promjena počinje od nas samih, a jedan mali korak vodi drugomu.
 
Zato želimo s vama podijeliti svoje znanje i svakodnevne trikove za njegu odjeće. Za to vam nisu potrebni najnoviji Electrolux proizvodi, ali njihovom upotrebom prilikom pranja i sušenja odjeće možete postići bolju održivost.