Upute za kupnju

Pronađite ploču za kuhanje koja savršeno odgovara vašim potrebama

Vrste ploča

Indukcijske ploče – maksimalno iskoristite svoje kulinarske sposobnosti ne trateći ni jedne jedine sekunde. Indukcijske ploče brzo se zagrijavaju i iznimno su responzivne, što znači da se možete bez oklijevanja služiti tehnikama kuhanja čiji uspjeh ovisi o pravoj temperaturi.

Plinske ploče – popularan izbor među amaterskim i profesionalnim kuharima. Plinskim je pločama lako upravljati te je na njima moguće koristiti sve vrste posuđa. S Electrolux plinskim plamenicima nove generacije priprema hrane postaje 20% brža u usporedbi sa standardnim plinskim plamenicima.

Električne ploče – pouzdani klasik sa sustavom zagrijavanja skrivenim ispod staklokeramičke površine, električne ploče su glatke i lako se čiste.

Prostor

Ploču za kuhanje odaberite ovisno o tome koliko prostora imate na raspolaganju.

30-36 cm – ploče ove veličine imaju jednu ili dvije zone za kuhanje te su idealne za manje prostore i kuhinje.

60 cm – ovo je najčešća veličina ploča te je prikladna za većinu kućanstava, a nudi tri ili četiri zone za kuhanje.

70, 75, 80 ili 90 cm – idealne za veću obitelj, pripremanje hrane za goste ili za sve one koji žele kuhati kod kuće, ove ploče imaju do šest zona za kuhanje. Ploče ove veličine također nude fleksibilne zone za kuhanje.

Savjet profesionalaca: kako biste mogli ugraditi našu ploču za kuhanje, vaša radna ploča mora biti duboka najmanje 25-30 mm.

Kuhanje

Brzi recepti – jela s tjesteninom, brzo pržena hrana itd., najbolji je izbor ploča koja se brzo zagrijava. Odaberite indukcijsku ploču s pojačivačem snage kako biste ubrzali pripremu hrane. Neke plinske ploče imaju snažne zone za wok koje su izvanredne za pripremu brzo prženih jela za cijelu obitelj.

Napredne tehnike – vodena kupelj, kuhanje na pari itd. Indukcijska ploča omogućuje vam preciznu kontrolu temperature kako biste se bez oklijevanja mogli služiti naprednim tehnikama.

Velike posude za složenac ili pirjanje – plinske i električne ploče odlikuju se fleksibilnošću, različitim veličinama plamenika i mogućnošću proširenja zona za kuhanje. Indukcijske ploče s fleksibilnim zonama za kuhanje također nude mogućnost spajanja dviju pojedinačnih zona u jednu veću za lonce i tave koji zauzimaju više mjesta.

Čišćenje

Indukcijske ploče – indukcijska tehnologija zagrijava posuđe i hranu u njima, dok površina oko posuda ostaje hladna, tako da ništa na njoj ne može zagorjeti. Zahvaljujući glatkoj ravnoj površini prljavština se nema kamo zavući.

Plinske ploče – plinske ploče sa staklokeramičkom površinom čiste se lakše od nehrđajućeg čelika. Ako vam se tijekom kuhanja nešto prolije, možete to jednostavno obrisati te se ne morate brinuti zbog ogrebotina ili mrlja.

Električne ploče – glatku keramičku površinu električnih ploča lako je održavati u besprijekornom stanju.

Sigurnost

Indukcija – zagrijava samo posuđe i hranu u njima, pa površina oko njih ostaje hladna i sigurna na dodir. Upravljačka ploča može se zaključati kako bi se izbjeglo nenamjerno zagrijavanje.

Plinska ploča – mogućnost da dobro vidite plamen čini kuhanje sigurnim. Dovod plina automatski se isključuje uvijek kad se plamen ugasi.

Električna ploča – sigurnosna blokada za djecu onemogućava nenamjerno uključivanje ploče. Indikator preostale topline obavijestit će vas kad se ploča ohladi i opet postane sigurna na dodir.

Odaberite svoj uređaj

Bez obzira na to kakav način kuhanja volite, pripremate li večeru za dvoje, obrok samo za sebe ili pak kuhate za nekoliko prijatelja, Electrolux ima savršenu ploču upravo za vas.