Švedska tvrtka posvećena održivom načinu života

Činjenica je da dolazi do klimatskih promjena, a na svima nama stoji odgovornost za njihovo zaustavljanje. Jedan od načina da to učinimo je održiviji načina života. Prijelaz na energetski učinkovitije kućanske uređaje nudi i ekološke prednosti i potencijalne dugoročne uštede novca. U Electroluxu stvaramo inovacije koje se ističu već danas i pomažu nam izgraditi bolje sutra. Naš je cilj pomoći vam da živite održivije i stvoriti poboljšane održive postupke, s konkretnim prekretnicama.

 

PROČITAJTE VIŠE U NAŠEM IZVJEŠĆU O ODRŽIVOSTI

Put prema održivijem načinu života

 • Hladnjak napunjen svježim voćem
  Precizno postavljanje temperature u borbi protiv bacanja hrane

  Hladnjak Cooling 360 serije 800 poboljšava očuvanje hrane ravnomjernom raspodjelom temperature i učinkovitim otvorima za zrak produžujući svježinu sastojaka i smanjujući otpad.

 • A jeans jacket lying on the beach representing environmentally-friendly living
  Smanjite otpuštanje mikroplastičnih vlakana

  Uz malo vašeg truda naš filter za mikroplastiku pomaže smanjiti količinu mikroplastičnih vlakana koja ulaze u otpadnu vodu tijekom pranja sintetičke odjeće.

 • An energy-efficient stick vacuum cleaner from Electrolux in a living room
  Uštedite energiju automatskim načinom rada na bežičnom štapnom usisivaču

  Bežični štapni usisivači serije 700 i 800 iz asortimana Electrolux EcoLine štede energiju u automatskom načinu rada te su izrađeni od djelomično recikliranih plastičnih komponenti.

Do kraja 2022. Electrolux je smanjio svoje emisije stakleničkih plinova u poslovanju za 82 % u usporedbi s 2015.

Electrolux EcoLine

Razumijemo složenost odabira održivijih, energetski učinkovitijih kućanskih uređaja.

Zato smo pokrenuli Electrolux EcoLine. Electrolux EcoLine izbor je naših energetski najučinkovitijih uređaja. Asortiman uključuje sve od perilica rublja i perilica posuđa do klima-uređaja i pročistača zraka.

98 % električne energije koju upotrebljavamo u globalnim aktivnostima dolazi iz obnovljivih izvora

Grupa Electrolux proaktivno radi na postizanju 100 % upotrebe obnovljive električne energije na globalnoj razini do 2025.

Električna energija čini 60 % ukupne potrošnje energije Electrolux grupe i ključna je komponenta na putu tvrtke da eliminira upotrebu fosilnih goriva u svojem poslovanju do 2030. i u cijelom vrijednosnom lancu do 2050.

 • Usisivač od 50 % reciklirane plastike
  Usisivač od 50 % reciklirane plastike

  Upoznajte novi usisivač Clean 600. Izrađen od 50 % reciklirane plastike bez smanjenja učinkovitosti, ovaj je usisivač iznimno održiva opcija.

 • Hladnjak s unutarnjom oblogom od 70 % reciklirane plastike
  Hladnjak s unutarnjom oblogom od 70 % reciklirane plastike

  Pogledajte naše inovativne hladnjake serije 500-900 s unutarnjim oblogama od 70 % reciklirane plastike koji postavljaju standard za održiviji dizajn hladnjaka.

Druge teme održivosti kojima smo predani

 • Clean clothes hanging on a clothes rack, washed at 30 degrees temperature to save energy
  Izvješće o Istini o pranju rublja

  Istražite našu studiju o pranju rublja: Snižavanje temperature pranja na 30 °C, korištenje energetski učinkovitijih uređaja i osvježavanje parom presudni su u smanjenju ugljičnog otiska i borbi protiv globalnog zatopljenja.

 • Food cooking on a hob showcasing everyday sustainable living
  Electrolux FoodFoundation

  Electrolux Food Foundation  („Electrolux zaklada za hranu“) ulaže u pitanja hrane i održivosti. Nadamo se da ćemo potaknuti održivije kuhanje i podržati ljude kojima je potrebno obrazovanje i pomoć. Do danas je naša zaklada radila s više od 150 000 ljudi.

 • Different kinds of vegetables on a table to inspire better eating and sustainable living
  Jedanaestogodišnji program za bolje življenje

  Naš jedanaestogodišnji program za bolje življenje usredotočen je na globalnu održivost sa 100 razvojnih inicijativa u područjima bolje prehrane, njege odjeće, kućne okoline i poduzetništva do 2030. potičući održiviji svijet.