Predstavljamo nove oznake energetske učinkovitosti

Europska komisija novom uredbom uvodi revolucionarne promjene kako bi potaknula proizvodnju i upotrebu učinkovitijih i održivijih uređaja. Electrolux je bez odgađanja prigrlio nova pravila Europske unije i vizualni identitet oznaka energetske učinkovitosti. Ta se pravila odnose na skupine proizvoda poput perilica rublja, perilica/sušilica rublja, perilica posuđa i hladnjaka, uključujući hladnjake za vino.

Korisnicima u Europskoj uniji te će nove oznake postati vidljive 1. ožujka 2021. godine, i to na internetu i na prodajnim mjestima.

Prijelaz sa starih na nove oznake energetske učinkovitosti.

Od ožujka 2020. svi novi proizvodi robne marke Electrolux imaju dvije oznake. Na jednoj je prikazan razred u koji je proizvod trenutačno svrstan, a na drugoj se može vidjeti njegova učinkovitost na ljestvici od A do G koja će na snagu stupiti 2021. Stoga biste uz svoj proizvod mogli dobiti dvije oznake energetske učinkovitosti. Nova oznaka energetske učinkovitosti koja sadržava QR kod vrijedi od 1. ožujka 2021. godine, a dotad ju možete zanemariti.

Energetska učinkovitost uređaja koji ste kupili neće se promijeniti. Promijenit će se samo ocjena, odnosno slovo na oznaci energetske učinkovitosti, ne i učinkovitost proizvoda.

Usporedba starih i novih oznaka energetske učinkovitosti

Nove su oznake složenije, sadržavaju nove pokazatelje učinkovitosti te podrazumijevaju strože zahtjeve za ekološki dizajn i nove metode ispitivanja.

 • Stari način mjerenja efikasnosti
  1
  Sadašnja ljestvica energetske učinkovitosti A+++ – D

  Sadašnjom su ljestvicom za ocjenu energetske učinkovitosti obuhvaćena četiri razreda, od A- do A+++, što je zbunjujuće i ne omogućuje razlikovanje i stupnjevanje proizvoda koji se odlikuju visokom, srednjom i niskom energetskom učinkovitošću.

 • Novi način mjerenja efikasnosti
  2
  Nova ljestvica energetske učinkovitosti, A – G

  Budući da prema novim pravilima energetski razred A prelazi u F, novi niži razredi i dalje su učinkoviti prema trenutačnim standardima. Međutim, vrh ljestvice oslobađa se za označavanje učinkovitijih tehnologija koje se tek trebaju pojaviti.

Ponuda održivih proizvoda koji se ne mogu svesti na energetske razrede

Kao predvodnik u postizanju održivosti, Electrolux nudi iskustva upotrebe održivih proizvoda koja se ne mogu svesti na puke razrede energetske učinkovitosti.

Naši uređaji za hlađenje štite kvalitetu namirnica, pridonose smanjenju količine otpada od hrane, a održivu prehranu čine prvim izborom.

Naš asortiman uređaja za njegu posuđa vodi korisnike prema smanjenju potrošnje vode i energije uz QuickSelect.

Uređaji za njegu rublja robne marke Electrolux odjeći pružaju dulju zaštitu i bolju njegu uz manji ekološki utjecaj.

Naša predanost održivoj prehrani

Nastojimo pridonijeti tomu da održiva prehrana postane svačiji prvi izbor. Dizajnirajući rješenja kojima se štiti kvaliteta namirnica, težimo tomu da svima omogućimo užitak u zdravoj prehrani i održivu životu.

Naša predanost održivom pranju rublja

Trud koji neprestano ulažemo u to da se smanji količina energije koju troše naši uređaji i da svoje uređaje učinimo energetski učinkovitijima jedan je od načina na koje nastojimo smanjiti svoje emisije. No, ušteda energije nije sve što nastojimo postići svojim proizvodima. Život oblikujemo nabolje kako bismo do 2030. postigli ugljičnu neutralnost. Cilj nam je unaprjeđenjem svoje tehnologije smanjiti potrošnju vode i smanjivanjem utjecaja svojih uređaja na okoliš za polovicu omogućiti da vaša odjeća traje dvostruko dulje.

Istražite naše održive kuhinjske uređaje koji se ne mogu svesti samo na pitanje energetske učinkovitosti.

Uređaji za hlađenje

Uređaji za hlađenje iz našeg asortimana štite kvalitetu namirnica, pridonose smanjenju količine otpada od hrane i potiču usvajanje održivije prehrane.

Kvalitetu namirnica štitimo tako što u svojim uređajima osiguravamo stabilnu temperaturu, ispravnu razinu vlage i pretince s brtvom.

 • Kiwi i grejp
  Linija 300 ColdSense

  Budući da se može pohvaliti stabilnom temperaturom i 40 % bržim hlađenjem od standardnih uređaja s mehaničkim upravljanjem, produljuje životni vijek namirnica i štiti njihov okus.

 • Dvije jabuke
  Linija 600 TwinTech® No Frost

  Uz napredne dvojne sustave hlađenja koji održavaju savršenu razinu vlage i štite vaše namirnice, uz TwinTech® No Frost gubitak mase namirnica smanjuje se za 60 %, a namirnice se manje kvare.

 • Voće i povrće u hladnjaku
  Linija 700 Cooling 360°

  Sprječava stvaranje otpada od hrane jer štiti teksturu namirnica u svakom kutku uređaja uz funkciju kruženja hladnog zraka po cijelom hladnjaku Cooling 360 i unutrašnjost od pravog nehrđajućeg čelika.

 • Zelena salata
  Linija 800 UltraFresh+

  Povrće ostaje do 40 % svježije: zadržava hranjive tvari i ne propada previše brzo zbog pohrane u ladici s brtvilom UltraFresh+ uz automatsku prilagodbu razine vlage.

 • Losos, brokula i škampi
  Linija 900 NaturaFresh

  Zasebni pretinci s brtvom funkcioniraju kao zone savršene temperature i vlažnosti za zaštitu osjetljivih namirnica.

Nove ikone za označivanje učinkovitosti uređaja za hlađenje

A. Novi QR-kod može se skenirati pomoću pametnog telefona za više informacija.
B. Energetski razred
C. Godišnja potrošnja energije, kilovatsat/godina
D. Zbroj volumena pretinaca za zamrzavanje
E. Zbroj volumena pretinaca za zamrzavanje i pretinaca izvan zamrzivača
F. Emisija buke koja se prenosi zrakom

Perilica posuđa

Naš asortiman perilica posuđa prilagodljiv je i pomaže vam donijeti održive odluke.

QuickSelect korisnike navodi na odabir opcija za koje je potrebno manje resursa poput vode i energije.

 • Perilica posuđa AirDry
  Linija 300 AirDry

  Uštedite energiju oslanjajući se na prirodno strujanje zraka bez sušenja ventilatorom. Možete očekivati do tri puta veću učinkovitost nego u sustavima sa zatvorenim vratima.

 • Perilica posuđa SatelliteClean
  Linija 600 SatelliteClean®

  Budući da je pokrivenost vodom do tri puta bolja nego uz standardni raspored mlaznica, posude blistaju bez suvišne potrošnje vode.

 • Perilica posuđa QuickSelect
  Linija 600 QuickSelect

  Nudi vam važne uvide u odabrani program kako biste mogli donijeti ekološki prihvatljiviju odluku.

 • Perilica posuđa MaxiFlex
  Linija 700 MaxiFlex

  Uz domišljatu mješavinu raznih ladica i razdjelnika možete povećati kapacitet svoje perilice posuđa te pritom uštedjeti vodu i energiju.

Nove ikone za označivanje učinkovitosti perilica posuđa

A. Novi QR-kod može se skenirati pomoću pametnog telefona za više informacija.
B. Energetski razred
C. Potrošnja energije na 100 štednih ciklusa pranja
D. Nazivni kapacitet štednog programa izražen u broju kompleta
E. Trajanje štednog programa
F. Potrošnja vode po ciklusu pranja
G. Emisija buke koja se prenosi zrakom

Istražite naše održive proizvode za njegu rublja koji se ne mogu svesti samo na pitanje energetske učinkovitosti.

Naš cilj za 2030. godinu: pobrinuti se da odjeća traje dvostruko dulje uz upola manji utjecaj na okoliš

Modernizacijom tehnologije za njegu svih tkanina i poticanjem boljih navika njege nastojimo smanjiti ekološki utjecaj njege nakon kupnje i produljiti prosječni životni vijek odjeće.

Perilica rublja

Perilice rublja iz naše linije PerfectCare opremljene su programima koji uz pranje štite teksturu i strukturu tkanine produljujući život odjeće.

 • Muškarac čita dječaku
  Linija 600/700/800 AutoDose

  Uz funkciju AutoDose za precizno doziranje deterdženta bijela odjeća ostaje svijetla, a boje šarene odjeće zadržavaju živost. Budući da se ne stvara otpad od deterdženta, pridonosimo ekološki prihvatljivoj upotrebi deterdženata. Saznajte više

 • Čovjek sa zelenom majicom
  Linija 700 sa sustavom SteamCare

  Omogućuje vam da dodate paru na kraju pranja kako biste smanjili nabore. Usto možete upotrijebiti program FreshScent kako biste svoju odjeću osvježili parom. Tako ćete uštedjeti više od 40 litara vode po ciklusu. Taj je rezultat dobiven upotrebom programa FreshScent za 1 kg osjetljivog rublja i usporedbom s upotrebom programa Osjetljivo. Saznajte više

 • Žena i curica na pikniku
  Linija 800 s programom UltraCare

  U sklopu programa UltraWash koji traje 59 minuta deterdžent se miješa prije ulaska u bubanj za brže i učinkovitije pranje na nižim temperaturama. Uz program UltraWash odjeća se temeljito pere na 30 °C, a vi ostvarujete uštedu energije veću od 30 % u usporedbi s programom za pranje pamuka na 40 °C. Saznajte više

 • Žena u cvjećarnici
  Linija 900 sa sustavom ColourCare

  Nema gubitka boje uz pomoć pročišćene vode pri nižim temperaturama.* Budući da produljuje životni vijek odjeće za devet mjeseci, pridonosi smanjenju ugljičnog otiska, količine otpada i potrošnje vode za 20 – 30 %.* * Izvor: www.wrap.org.uk. Saznajte više

Nove ikone za označivanje učinkovitosti perilica rublja

A. Novi QR-kod Može se skenirati pomoću pametnog telefona za više informacija.
B. Energetski razred
C. Ponderirana potrošnja energije na 100 ciklusa pranja
D. Nazivni kapacitet štednog programa
E. Razred učinkovitosti sušenja ožimanjem
F. Trajanje štednog programa
G. Ponderirana potrošnja vode po ciklusu pranja
H. Emisije buke koja se prenosi zrakom

Perilice/sušilice rublja

Perilice/sušilice rublja iz linije PerfectCare osmišljene su za zajedničko pranje i sušenje i savršeno su mu prilagođene. Pružaju vam jednake rezultate kao dva zasebna uređaja.

 • Dvoje ljudi hoda po šumi
  Linija 700 sa sustavom SteamCare

  Uz naš prilagođeni način proizvodnje pare – u bubnju, za posebnu nježnost – čak se i osjetljive tkanine poput kašmira smiju izlagati pari i osvježavati njome. Temperatura pare koja dolazi u doticaj s tkaninama ni u kojem trenutku neće biti viša od 40 °C. Saznajte više

 • Otac i sin imaju doručak
  Linija 800 s programom UltraCare

  Sustav UltraCare miješa deterdžent prije ulaska u bubanj za brže i učinkovitije pranje na nižim temperaturama. Pranjem na nižoj temperaturi trošite manje energije: prelaskom s 40 °C na 30 °C možete ostvariti uštedu energije do 35 %. Saznajte više

 • Žena kupuje povrće
  Linija 900 sa sustavom DelicateCare

  Odjeća se ne izlaže prevelikoj ili štetnoj toplini pa traje dulje. Upotrebom perilice/sušilice rublja s toplinskom pumpom možete uštedjeti do 45 %* energije u usporedbi s kondenzacijskom perilicom/sušilicom rublja. (* Prilikom upotrebe ciklusa pranja i sušenja.) Saznajte više

Nove ikone za označivanje učinkovitosti perilica/sušilica rublja

A. Novi QR-kod Može se skenirati pomoću pametnog telefona za više informacija.
B. Energetski razred
C. Ponderirana potrošnja energije na 100 ciklusa pranja
D. Ponderirana potrošnja vode po ciklusu pranja
E. Razred učinkovitosti sušenja ožimanjem
F. Nazivni kapacitet štednog programa
G. Trajanje štednog programa
H. Emisije buke koja se prenosi zrakom