NOVA OZNAKA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI

NOVA OZNAKA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI

NA ŠTO SE ODNOSI NOVA OZNAKA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI?

Electrolux je odlučio primijeniti nova pravila Europske komisije i novi vizualni identitet oznaka energetske učinkovitosti na sljedeće skupine proizvoda:

1. perilice posuđa
2. perilice rublja i perilice-sušilice rublja
3. hladnjake, uključujući hladnjake za vino

Europskim će potrošačima te nove oznake u fizičkim trgovinama i na internetu postati vidljive 1. ožujka 2021. Više informacija možete pronaći ovdje. 

ZAŠTO SAM UZ SVOJ UREĐAJ PRIMIO/PRIMILA DVIJE OZNAKE?

Od ožujka 2020. novi Electrolux uređaji dolaze uz dvije oznake – na jednoj se prikazuje trenutačna klasifikacija, a na drugoj je prikazan raspon razreda učinkovitosti od A do G koji stupa na snagu 2021. godine. Stoga se može dogoditi da primite uređaj s dvjema oznakama energetske učinkovitosti. 

ZAŠTO PRELAZIMO NA JEDINSTVENU OZNAKU ENERGETSKE UČINKOVITOSTI U RASPONU OD A DO G?

Otkad je uvedena 1995. godine, europska oznaka energetske učinkovitosti pokazala se uspješnom: 85 % europskih potrošača prepoznaje ju i oslanja se na nju prilikom kupnje. Iako se isprva većina modela svrstavala u najniže razrede (tj. E, F, G), novim su se modelima počele dodjeljivati sve više ocjene pa danas većina modela spada u najviše razrede (A+++, A++, A+), dok u najnižim razredima više uopće nema proizvoda. Međutim, zbog tako pozitivnih rezultata, potrošačima je sada teško prepoznati najučinkovitije proizvode.

Primjenom novih pravila označavanja unaprijedit će se razumljivost i koherencija, čime će se potrošačima omogućiti da ispravno prepoznaju najučinkovitije proizvode. 

Naša predanost održivomu pranju rublja

Trud koji neprestano ulažemo u to da se smanji količina energije koju troše naši uređaji i da svoje uređaje učinimo energetski učinkovitijima jedan je od načina na koje nastojimo smanjiti svoje emisije. No, štednja energije nije sve što nastojimo postići svojim proizvodima. Život oblikujemo nabolje kako bismo do 2030. postigli ugljičnu neutralnost. Cilj nam je unaprjeđenjem svoje tehnologije smanjiti potrošnju vode i smanjivanjem utjecaja svojih uređaja na okoliš na polovicu omogućiti da vaša odjeća traje dvostruko dulje. 

Naša predanost održivoj prehrani

Jednako tako nastojimo pridonijeti tomu da održiva prehrana postane svačijim prvim izborom. Dizajnirajući rješenja kojima se štiti kvaliteta namirnica, težimo tomu da svima omogućimo užitak u zdravoj prehrani i održivu životu.