Losos s cvjetačom i keljem

Losos s cvjetačom i keljem

Svježe i ukusno uz dodir sjevera

Počastite se zdravim obrokom od jednostavnih i ukusnih nordijskih sastojaka. U ovom je receptu losos, inače odličan izvor omega-3, kuhan „sous vide“ na pari kako bi se sačuvali svi vitamini i minerali. Dodaje mu se cvjetača i kelj bogat vitaminima te zajedno tvore svježe i ukusno jelo.

 

Sastojci

140 g fileta lososa

500 g cvjetače 1

litra povrtnog temeljca

500 g sojinog mlijeka

100 g  jabučnog octa

1 paket kelja

50 g maslinovog ulja

sol, smeđi šećer, maslac i ulje sjemenki grožđa

Korak 1

Razrežite cvjetaču na komade. Odrežite vrh i ostavite ga sa strane kako biste napravili mješavinu sličnu kus-kusu. Odaberite najbolje komade i narežite ih na tanko.

Korak 2

Stavite ribu u vrećicu sous vide i vakumirajte je pomoću Electrolux vakumskog zatvarača.

Korak 3

Kuhajte cvjetaču u loncu na indukcijskoj ploči do pola. Ocijedite vodu, dodajte sojino mlijeko i kuhajte do kraja. Stavite cvjetaču u Electrolux blender, dodajte malo mlijeka iz iskuhane cvjetače i stavite na maksimalnu brzinu 3 minute. Dodajte otopljeni maslac i još jednom miksajte 3 minute. Ako je potrebno, dodajte mlijeka kako biste dobili željenu konzistenciju. Dodajte sol po želji.

Korak 4

Postavite Electrolux CombiSteamPro pećnicu na nisku temperaturu (51 Celzijev stupanj). Stavite vrećice sous vide s lososom u pećnicu na 25 minuta. Zahvaljujući vakumskom pakiranju i niskoj temperaturi, riba će zadržati svoj zadivljujući okus i dobiti neopisivo finu teksturu.

Korak 5

Uzmite malu zdjelicu i pomiješajte ocat i vodu, sol i šećer i malo ulja sjemenki grožđa. Prelijte ovaj octeni umak preko fino narezane cvjetače i dobro pomiješajte. Kad se riba skuha, izvadite je iz vrećice i osušite je na ručniku. Za posluživanje stavite žlicu pirea na tanjur s lososom na vrhu. Ukrasite zakiseljenom cvjetačom, listom kelja i kus-kusom od cvjetače.

 • Homemade granola and Greek yogurt

  Start your day with the perfect breakfast

   

 • Season veggies soup with cereal chips

  Creamy soup with a crunch

   

 • Organic barley orzotto

  Orzotto - a different take on risotto

   

 • Jerusalem artichoke brownies

  Sweeten baked goods with jerusalem artichokes