Pametan i okusan izum

Kobase su smjesa u cjevastoj vrećici od životinjskih iznutrica. Međutim, bez obzira koliko nejestivo zvuči, kobasice su jedan od najstarijih i najpopularnijih jela. One se također spominju u Homerovoj Odiseji.

Sastav

750 g nemasnog svinjskog mesa

250 g masti

2 jabuke i 10 ml ulja tartufa

2 metra omota za kobasice u vodi

Priprema

1. Narežite svinjinu i mast na manje komade. 

2. Usitnite meso i mast.

3. Naribajte jabuke. 

4. Popržite jabuke na maslacu.

5. Dodajte ulje tartufa i naribajte svježe tartufe za okus.

6. Pustite jabuke da se ohlade. 

7. Svinjinu i mast stavite u veliku posudu.

8. Dodajte jabuke i izmješajte. 

9. Rukom stavite smjesu za kobase u ovoj. 

10. Zavežite u kobase duge 15 cm i zavežite koncem. 

11. Popržite sa svježim kriškama jabuka.

12. Postlužite sa svježim tartufima.