Sastojci za crème brûlée
(za pet porcija od 100 g)
400 g punomasnog vrhnja, 6 žutanjaka, 80 g šećera, jedna mahuna vanilije (sastrugana srž)
Način pripreme
1) Kombinirajte kremu
Upotrijebite Kitchen Assistent za miješanje šećera, vrhnja, sastruganih sjemenki vanilije i žutanjaka dok se potpuno ne povežu. Ili uložite malo više vremena ručno ih miješajući. Zatim mješavinu ulijte u vatrostalne keramičke zdjelice.
Tucite i miješajte na svoj način za bolje pečenje. Naš Kitchen Assistent teške dijelove poslova čini lakima pa imate više vremena za zabavne dijelove.
2) Pripremite pećnicu
Upotreba pare za pečenje ovog karakterističnog deserta čuva lagani okus vanilije i konzistenciju kreme. Samo ulijte 200 ml vode u unutrašnjost pećnice. Regulator okrenite na simbol PlusSteam, zagrijte pećnicu na 120 °C i pritisnite tipku PlusSteam. Potom sjednite i opustite se na 5 minuta.
3) Postavite, rasporedite, brzo zapecite
Nakon pet minuta, kad se pećnica prilagodi, spremni ste u nju postaviti crème brûlée. Pecite je 30 minuta ili dok krema u sredini ne postane malo želatinasta. Zatim je u hladnjaku hladite najmanje 3 sata da se stisne. Po vrhu crème brûlée posipajte šećer i karamelizirajte ga pomoću let lampe. To će vašim nabujcima dati fantastičnu koricu. Dobar tek!