Crème brûlée

Delikatna krema

Poznata hrskavost

Klasik za nekoga tko u životu treba malo slatkog užitka.

Sastojci za crème brûlée

(za pet porcija od 100 g)

400 g punomasnog vrhnja, 6 žutanjaka, 80 g šećera, jedna mahuna vanilije (sastrugana srž)

Način pripreme

Pekar kombinira sastojke za kremu

1) Kombinirajte kremu

Upotrijebite Kitchen Assistent za miješanje šećera, vrhnja, sastruganih sjemenki vanilije i žutanjaka dok se potpuno ne povežu. Ili uložite malo više vremena ručno ih miješajući. Zatim mješavinu ulijte u vatrostalne keramičke zdjelice.

Electrolux Kitchen Assistent
Upoznajte svojeg pomoćnika

Tucite i miješajte na svoj način za bolje pečenje. Naš Kitchen Assistent teške dijelove poslova čini lakima pa imate više vremena za zabavne dijelove.

Pekar podešava pećnicu na postavku PlusSteam za pripremu kreme

2) Pripremite pećnicu

Upotreba pare za pečenje ovog karakterističnog deserta čuva lagani okus vanilije i konzistenciju kreme. Samo ulijte 200 ml vode u unutrašnjost pećnice. Regulator okrenite na simbol PlusSteam, zagrijte pećnicu na 120 °C i pritisnite tipku PlusSteam. Potom sjednite i opustite se na 5 minuta.

Pekar karamelizira šećer na creme brulee koristeći plamenik

3) Postavite, rasporedite, brzo zapecite

Nakon pet minuta, kad se pećnica prilagodi, spremni ste u nju postaviti crème brûlée. Pecite je 30 minuta ili dok krema u sredini ne postane malo želatinasta. Zatim je u hladnjaku hladite najmanje 3 sata da se stisne. Po vrhu crème brûlée posipajte šećer i karamelizirajte ga pomoću let lampe. To će vašim nabujcima dati fantastičnu koricu. Dobar tek!

  • Pita od limuna i meringe

    Ova pita uvijek donese osmijeh na lica.

    Pita od limuna i meringe posuta šećerom u prahu
  • Pečeni cheesecake

    Glatka i kremasta torta od sira savršena je za ugađanje ljudima.

    Pečeni cheesecake
  • Čokoladna torta

    Tko može odbiti kremastu biskvitnu tortu od čokolade?

    Biskvitna torta od čokolade