Sastojci za cheesecake
(Jedna torta od sira promjera 16 cm)
Kora
100 g graham krekera, 2 žlice šećera, 60 g maslaca (otopljenog)
Nadjev
500 g krem sira, 2 žlice brašna, 3 srednja jaja, 40 ml punomasnog vrhnja, 1 žličica ekstrakta vanilije
Način pripreme
1) Pripremite savršenu koru
Unaprijed zagrijte pećnicu na 180°C, a zatim u blenderu dobro sameljite graham kekse. Naš Masterpiece blender je savršen alat za posao, koji vaše krekere u sekundi pretvara u mrvice. Pomiješajte mrvice s otopljenim maslacem i šećerom pa smjesu utisnite u kalup za torte promjera 16 cm. Za hrskavu i ukusnu bazu pecite koru 10 minuta na 180 °C.
Od neodoljivih torti od sira do svilenkastih juha Masterpiece blender stvara najglatkije i najbaršunastije teksture.
2) Napravite nadjev
Tucite sir do kremaste teksture, zatim dodajte šećer, vrhnje, ekstrakt vanilije, brašno i jaja. Ulijte 200 ml vode u unutrašnjost pećnice. Regulator okrenite na simbol PlusSteam, zagrijte pećnicu na 180°C i pritisnite tipku PlusSteam. Nakon toga ste u samo 5 minuta spremni za početak pečenja.
3) Izlijte, kuhajte i ohladite
Nadjev izlijte na koru i pecite 15 minuta na 180 °C. Zatim snizite temperaturu na 120 °C i pecite još 25 minuta ili dok nadjev ne postane čvrst, a samo sredina izgleda vlažno i želatinasto. Tortu izvadite iz pećnice i postavite je na žičanu rešetku. Pustite da se hladi dok se torta od sira potpuno ne slegne i postane glatka poput svile.