Sastojci za biskvitnu tortu od čokolade
(Jedna čokoladna torta promjera 16 cm)
Dizano tijesto
3 velika jaja, 80 g šećera, 30 g krumpirovog škroba, 40 g brašna, 2 žlice kakaa, 1,5 žličica praška za pecivo
Nadjev od tamne čokolade
200 ml punomasnog vrhnja, 90 g šećera, 260 g usitnjene tamne čokolade, 30 g maslaca
Način pripreme
1) Pripremite mješavinu
Miješajte tri jaja sa šećerom u zdjeli za miješanje dok se šećer ne otopi. Mješavinu izlijte u blender i miješajte dok joj se volumen ne utrostruči. Naš Kitchen Assistent olakšat će posao miješanja. Zatim pomiješajte škrobno brašno s brašnom, kakaom u prahu i praškom za pecivo. Zatim suhe sastojke umiješajte u smjesu tučenih jaja. Tijesto ulijte u kalup za torte promjera 16 cm.
2) Za sočnost biskvita koristite paru
Samo ulijte 100 ml vode u unutrašnjost pećnice. Okrenite regulator na simbol PlusSteam i zagrijte pećnicu na 180 °C. Pritisnite tipku PlusSteam i pričekajte pet minuta. Tortu postavite u pećnicu i pecite ju 25 minuta ili dok se biskvit ne slegne. Prije nego što ju ukrasite tortu postavite na žičanu rešetku da se potpuno ohladi.
3) Izradite svilenu filu
U loncu zagrijte slatko vrhnje i šećer do vrenja. Vruću mješavinu prelijte preko maslaca i nasjeckane tamne čokolade. Pustite da se sliježe dvije minute, a zatim pjenilicom miješajte mješavinu dok ne postane svilenkasto glatka.
4) Složite svoju kreaciju
Izrežite biskvit na dva jednaka dijela. Polovicu nadjeva namažite na jedan biskvit i na njega stavite drugu polovicu biskvita. Premažite tortu preostalim nadjevom. Tortu hladite 20 minuta ili dok se krema ne stisne. Uživajte i ne zaboravite podijeliti!