Soufflé od krumpira i parmezana

Soufflé na lak način

Ovaj recept za soufflé od krumpira čini jednostavno i utješno jelo, prikladno za hladne dane jeseni. Krušne mrvice će stvoriti prekrasnu koricu na dnu i rubovima souffléa, a parmezan dati umami-aromu.

Sastojci

800 g krumpira

1 veliki batat

1 jaje

200 grama fino ribanog parmezana + još malo za vrh souffléa

100 g maslaca + još malo za 6 keramičkih posuda

100 g krušnih mrvica

8 svježih listova kadulje, narezanih

sol

crni papar

Upute

 

1. Maslacom zamastite 6 keramičkih posuda i pospite mrvicama.

2. Ogulite krumpire i batat i narežite na kockice. Kuhajte kockice krumpira u slanoj vodi dok ne omekšaju. Procijedite. Kuhajte kockice batata u odvojenoj posudi sve dok nisu skoro gotove. Ocijedite i pustite da se ohlade.

3. Pomoću električnog miksera, napravite glatki pire od krumpira. Umiješajte maslac, parmezan i jaje. Začinite narezanom kaduljom, solju i paprom. Dodajte kockice batata i lagano promiješajte.

4. Ulijte mješavinu krumpira u keramičke posude i pospite  parmezanom, solju i paprom po vrhu.

5. Pecite 15 - 17 min u sredini pećnice na 220 °C na postavkama niske pare sve dok souffléi ne dobiju lijepu zlatnu boju.