Janjeće pečenje s ružmarinom i timijanom

Janjeće pečenje s ružmarinom i timijanom

Nedeljno pečenje

Predivno pečena janjetina s aromatičnim travama će pretvoriti nedjeljni ručak u svečanu prigodu. Miris ružmarina i timijana će prizvati obitelj i goste da se okupe oko stola i uživaju u ovom bogatom i utješnom jelu.

Sastojci (za: 4 - 6 osoba)

2 kg janjetine za pečenje bez kostiju, 1 žlica maslinovog ulja, morska sol, smrvljeni crni papar, 2 dl crvenog vina, 10 neoguljenih režnjeva češnjaka, 2 žlice francuskog senfa, 6 grančica ružmarina, 6 grančica timijana, 2 dl pilećeg temeljca, 4 žlice smeđeg šećera, 1 žlica maslaca

Upute

 

1. U veliku zdjelu stavite 2 žlice šećera, ulje, senf, sol i papar i pomiješajte. Dodajte janjetinu i marinirajte 20 minuta. 

2. S kuhinjskim koncem osigurajte pečenje. Stavite janjetinu u veliku posudu kožom okrenutom prema gore. Dodajte češnjak, grančice ružmarina i timijana, marinadu i temeljac.

3. Posipajte janjetinu preostalim šećerom. Pecite na postavkama niske pare na 180 °C sve dok unutarnja temperatura nije 54 – 60 °C, otprilike 2 sata i 20 minuta. 

4. Kad pečenje bude gotovo, u lončić dodajte tekućinu od pečenja i dodajte 2 dl crvenog vina. Začinite solju i paprom. Kuhajte umak 10 minuta. Za to vrijeme stavite 1 žlicu maslaca i malo maslinovog ulja u tavu za prženje i zapržite pečenje na visokoj temperaturi tako da vanjština dobije zlatnu boju. 

5. Meso narežite na tanko i poslužite s vinskim umakom.

  • SOUFFLÉ NA LAK NAČIN

    Ovaj recept za soufflé od krumpira čini jednostavno i utješno jelo, prikladno za hladne dane jeseni.

  • DUGINA PECIVA

    Dugina peciva su obojena verzija običnog „bagela“.