100 godina boljeg življenja

100 godina boljeg življenja

Prošlost, sadašnjost i budućnost boljeg življenja 

Od svojeg osnutka u Švedskoj 1919. godine od strane poduzetnika Axela Wenner-Grena, Electrolux već 100 godina život čini boljim uvodeći inovacije u korisnička iskustva na područjima dobrog okusa, njege odjeće i blagostanja. Ovo je naša priča.

Stoljeće ponovnog otkrivanja blagostanja u domaćinstvu

Electrolux je utemeljen na ideji lakših usisivača koji se jednostavnije koriste, promovirajući ih širom svijeta kao alat za poboljšanje zdravlja i higijene. Od inovacije osnivača Axela Wenner-Grena i metalnih vodilica na usisivaču Model V do puštanja prvog robotskog usisivača na svijetu, putovanje se nastavlja.

Stoljeće inovacija u njezi tkanine

Perilica rublja prozvana je najvećim izumom industrijske revolucije zbog svojeg utjecaja na ulogu žena u društvu. Uz svoje razne doprinose, uključujući revolucionarnu perilicu rublja "plutajućeg krila" 1940-ih, Electrolux je omogućio potrošačima da provode vrijeme baveći se uistinu važnim stvarima, radilo se o obrazovanju ili provođenju više vremena u krugu obitelji.

Stoljeće inovacija doživljaja okusa

Stvaranje ugodnih kulinarskih iskustava uvijek je bila pokretačka snaga naših kuhinjskih inovacija. U povijesti smo se nadahnjivali svojom jedinstvenom profesionalnom baštinom kako bismo to i ostvarili. Revolucionarni multipraktik Assistent i pećnice CombiSteam samo su neki od primjera.

Asistent

Electrolux Assistent: prepoznatljiv klasik nordijskog dizajna

Godine 1939. Electrolux je švedskom dizajneru i inženjeru Alvaru Lenningu dao zadatak prenamijeniti profesionalni restoranski kuhinjski uređaj u manji, kompaktniji elektronički uređaj koji bi bio prikladan za kućnu upotrebu. Rijetki bi pomislili da će Electrolux Assistent postati jedan od najtrajnijih proizvoda tvrtke, hvaljen i zbog svoje čvrste pouzdanosti i dizajna.

Revolucionarni model V

Model V uključivao je metalne vodilice za klizanje podom kako bi učinkovito usisao prašinu i prljavštinu iako je bio manji i znatno lakši od svojih uspravnih prethodnika. Sam je Wenner-Gren došao na ideju vodilica. Nije odmogla ni činjenica da je aparat bio dostojan predstavnik novog industrijskog dizajna tog doba, u duhu njemačkog arhitekta Petera Behrensa. 

Prva na svijetu: "Okrugla limenka"

Perilica posuđa D10, prozvana “Okruglom limenkom”, puštena je 1959. godine. To je prva svjetska kompaktna perilica posuđa. U vrijeme kad većina kuhinja nije bila prilagođena za ugradbu perilica posuđa, ovaj se model mogao ugraditi u većinu kuhinja bez potrebe za većim redizajnom kuhinje.