Humus od graška i parmezana s pršutom

Savršeni međuobrok

Uživajte u hrskavom bagetu prekrivenome kremastim humusom od graška i parmezana uz malo pršuta. Ovaj slastan zalogaj možete poslužiti kao ukusan međuobrok ili malo predjelo.


Sastojci (za 4 – 6 osoba)
1 baget narezan na tanke kriške (trebate 8 – 12 kriški) 250 g graška 1/2 šalice parmezana 1 naribani češanj češnjaka 3 žlice maslinovog ulja 2 žlice limunovog soka morska sol i crni papar po ukusu 6 kriški pršuta svježi bosiljak nekoliko kapi maslinovog ulja
Upute
Stavite grašak, naribani češnjak, parmezan, limunov sok i maslinovo ulje u zdjelu pa pomiješajte sastojke štapnim mikserom. Miksajte dok smjesa ne poprimi grublju teksturu nalik humusu. Ako vam se čini da je smjesa previše suha, dodajte vode. Začinite solju i crnim paprom. Prepržite kriške bageta u suhoj tavi pa ih postavite na pladanj za posluživanje. Dodajte humus od graška, pršut i malo svježeg bosiljka za kraj. Pospite s malo soli i dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja.