Veganske palačinke s borovnicama
Prepustite se palačinkama
Sastojci
200 g brašna
60 g smeđeg šećera
1 žličica praška za pecivo
250 ml bademovog mlijeka
1 žlica maslaca od kikirikija
2 žlice sezamovog ulja
1 banana
300 g smrznutih borovnica
Upute
1. korak
Odmrznite borovnice i fino ih usitnite s pomoću blendera. Propasirajte smjesu kako biste odstranili kožu borovnica. Dodajte malo vode dok ne dobijete tekućinu sličnu soku.
2. korak
Zgnječite bananu. Pomiješajte brašno, šećer i prašak za pecivo, a potom dodajte pire od banane, maslac od kikirikija, ulje i mlijeko. Pomiješajte sve sastojke.
3. korak
U nauljenoj tavi pecite dvije palačinke dok ne poprime blagu smeđu boju. Dodajte jednu žlicu soka od borovnice u smjesu i dobro promiješajte. Ispecite još dvije palačinke koristeći novu smjesu. Nastavite dodavati po jednu žlicu soka od borovnice prije svakog pečenja sve dok ne potrošite smjesu za palačinke.
4. korak
Prije posluživanja modlicama oblikujte palačinke i tako istaknite njihovu boju. Prelijte palačinke karamelom i uživajte u njima dok su još vruće.