Čokoladni mousse s aquafabom

Drugačiji čokoladni mousse

Kušajte Larin bogati čokoladni mousse izvrsna okusa. Umjesto od jaja, u ovom se receptu pjena koja mousseu daje njegovu teksturu priprema od vode u kojoj je stajao slanutak i kokosovog nektara.

Sastojci

1 konzerva slanutka (trebat će vam samo tekućina koje ima otprilike za jednu šalicu)

1 šalica (120 g) grubo nasjeckane tamne čokolade

2 žlice kokosovog nektara (koji možete zamijeniti javorovim ili agavinim sirupom)

½ žličice ekstrakta vanilije

1. korak

Čokoladu otopite u loncu koji ćete postaviti izravno na indukcijsku ploču namještenu na slabu vatru ili u zdjeli postavljenoj iznad posude s kipućom vodom. Dodajte pola žličice ekstrakta vanilije i kokosov nektar. Dopustite da se čokolada ohladi dok vi radite na sljedećem koraku.

2. korak

Izmiješajte tekućinu u kojoj je stajao slanutak s pomoću električne pjenjače (ili blendera)* – miješajte dok pjena ne pobijeli i poprimi prozračnu teksturu s krestama na površini. Kružnim pokretima špatule nježno umiješajte čokoladu pa vrlo nježno pomiješajte.

*Pripazite da na pjenjači, zdjelama i ostalome priboru ne bude deterdženta ili ulja.

3. korak

Izlijte smjesu u zdjelice pa ih stavite u hladnjak. Mousse je spreman za posluživanje za 30 minuta.