Browniesi s čičokom

Zasladite kolače čičokom

Ovi su bogati browniesi izvrsna okusa zaslađeni sirupom od čičoke umjesto šećerom. Sirup od čičoke bogat je inulinom, vrstom vlakna kojom se hrane dobre bakterije u našem probavnom sustavu. Iznimno je slatka okusa i ima vrlo nizak glikemijski indeks.

Sastojci

125 g ghee maslaca

125 g tamne čokolade natrgane na kockice

2 jaja

300 ml sirupa od čičoke

115 g rižinog brašna

25 g stopostotnoga kakao-praha

prstohvat soli

1. korak

Postavite tavu na Electroluxovu indukcijsku ploču, usipajte čokoladu i maslac pa namjestite ploču na razinu topline 2. Indukcija održava stabilan dotok topline pa možete topiti čokoladu bez vodene kupelji.

2. korak

Izlijte jaja u posudu Electroluxova kuhinjskog robota Assistant i promiješajte. Dodajte sve suhe sastojke i ponovno promiješajte. Dodajte rastopljenu čokoladu i sirup od čičoke pa miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.

3. korak

Namjestite Electroluxovu pećnicu CombiSteamPro na pečenje s pomoću vruće pare i zagrijte je do 170 °C. Stavite papir za pečenje u kalup i ulijte tijesto. Stavite ga u prethodno zagrijanu pećnicu na 25 minuta. Kada su browniesi gotovi, pustite ih da se kratko ohlade pa ih narežite na male komade.