Juha od sezonskog povrća s čipsom od žitarica
Kremasta juha s hrskavim dodatkom
Uživajte u krem-juhi od sezonskog povrća u kombinaciji s hrskavim domaćim čipsom od sjemenki. Ova je juha savršeno predjelo, ali možete je poslužiti i kao glavno jelo. Mi smo je pripremili od pastrnjaka, ali vi ga možete zamijeniti nekim drugim sezonskim povrćem, poput čičoke.
Sastojci
1 l povrtnog temeljca
1,5 kg pastrnjaka
100 g ghee maslaca
300 ml sojinog mlijeka
Čips od žitarica:
50 g brašna
100 ml vode
30 ml octa
smeđi šećer, sol
bućine, lanene i suncokretove sjemenke
1. korak
Namjestite Electroluxovu pećnicu za način rada s pomoću vrućeg zraka i zagrijte je na 180 °C. Pomiješajte sve sastojke za čips u Electroluxovu kuhinjskom robotu Assistant. Trebali biste dobiti tekuću smjesu nalik smjesi za palačinke. Izlijte dio smjese na lim prekriven papirom za pečenje i rasporedite je u tanak sloj. Pospite sjemenkama. Stavite lim u pećnicu na 10 minuta.
2. korak
Ogulite pastrnjak i narežite ga na komadiće. Tavu u koju ste dodali pola ghee maslaca postavite na Electroluxovu indukcijsku ploču i namjestite toplinu na 12 – 13 da se maslac otopi. Pirjajte pastrnjak nekoliko minuta dok ne poprimi blagu zlatnu boju.
3. korak
Premjestite pastrnjak u duboku tavu, prekrijte ga temeljcem i kuhajte ga 10 minuta ili dok ne bude kuhan.
4. korak
Premjestite kuhani pastrnjak u Electroluxov blender MasterPiece, dodajte temeljac i sojino mlijeko pa miksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Ako je to potrebno, dodajte još temeljca da biste postigli ujednačenost.
5. korak
Dodajte ghee maslac i dobro promiješajte. Nalijte u zdjelu i poslužite s čipsom.