Juha od sezonskog povrća s čipsom od žitarica

Juha od sezonskog povrća s čipsom od žitarica

Kremasta juha s hrskavim dodatkom

Uživajte u krem-juhi od sezonskog povrća u kombinaciji s hrskavim domaćim čipsom od sjemenki. Ova je juha savršeno predjelo, ali možete je poslužiti i kao glavno jelo. Mi smo je pripremili od pastrnjaka, ali vi ga možete zamijeniti nekim drugim sezonskim povrćem, poput čičoke.

Sastojci

1 l povrtnog temeljca

1,5 kg pastrnjaka

100 g ghee maslaca

300 ml sojinog mlijeka

Čips od žitarica:

50 g brašna

100 ml vode

30 ml octa

smeđi šećer, sol 

bućine, lanene i suncokretove sjemenke

1. korak

Namjestite Electroluxovu pećnicu za način rada s pomoću vrućeg zraka i zagrijte je na 180 °C. Pomiješajte sve sastojke za čips u Electroluxovu kuhinjskom robotu Assistant. Trebali biste dobiti tekuću smjesu nalik smjesi za palačinke. Izlijte dio smjese na lim prekriven papirom za pečenje i rasporedite je u tanak sloj. Pospite sjemenkama. Stavite lim u pećnicu na 10 minuta.

2. korak

Ogulite pastrnjak i narežite ga na komadiće. Tavu u koju ste dodali pola ghee maslaca postavite na Electroluxovu indukcijsku ploču i namjestite toplinu na 12 – 13 da se maslac otopi. Pirjajte pastrnjak nekoliko minuta dok ne poprimi blagu zlatnu boju.

3. korak

Premjestite pastrnjak u duboku tavu, prekrijte ga temeljcem i kuhajte ga 10 minuta ili dok ne bude kuhan.

4. korak

Premjestite kuhani pastrnjak u Electroluxov blender MasterPiece, dodajte temeljac i sojino mlijeko pa miksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Ako je to potrebno, dodajte još temeljca da biste postigli ujednačenost.

5. korak

Dodajte ghee maslac i dobro promiješajte. Nalijte u zdjelu i poslužite s čipsom.