Pita od limuna s pjenom od bjelanjaka

Uzbudljivi limun

Zlatna korica

Ova pita nikada ne uspeva da ne stavi osmeh na lica

Sastojci

Tijesto: 250 g brašna / 125 g maslaca / prstohvat soli / 70 ml mlake vode

Krema od limuna: 2 limuna / 3 žumanjka / 20 cl vrhnja za šlag / 2 žlice brašna / 70 g smeđeg šećera

Pjena od bjelanjaka: 3 bjelanjka / prstohvat soli / 125 g smeđeg šećera / 125 g šećera u prahu

1. Korak

Pomiješajte brašno i sol. Pomiješajte maslac narezan na kockice s brašnom i zamijesite rukama. Dodajte mlaku vodu i oblikujte kuglu. Ostavite tijesto da se odmara u hladnjaku 30 minuta.

2. Korak

Razvucite tijesto u kalup za pitu pa ga pecite 15 min na 180 °C.

3. Korak

Pomiješajte šećer i žumanjke. Dodajte koricu dva limuna i njihov sok. Na kraju dodajte vrhnje i brašno pa dobro pomiješajte. Izlijte kremu u prethodno ispečenu koru pa pecite dodatnih 20 min na 180 °C.

4. Korak

Tucite bjelanjke dok ne očvrsnu, dodajte smeđi šećer i nastavite tući. Kad završite, špatulom dodajte šećer u prahu i nježno stopite sve sastojke.

5. Korak

Premjestite pjenu od bjelanjaka u vrećicu za ukrašavanje i ukrasite pitu.

Pecite na 150 °C koristeći način rada za roštilj dok kolač ne poprimi željenu boju (između 5 i 7 min).