Sastojci
Tijesto: 250 g brašna / 125 g maslaca / prstohvat soli / 70 ml mlake vode
Krema od limuna: 2 limuna / 3 žumanjka / 20 cl vrhnja za šlag / 2 žlice brašna / 70 g smeđeg šećera
Pjena od bjelanjaka: 3 bjelanjka / prstohvat soli / 125 g smeđeg šećera / 125 g šećera u prahu
1. Korak
Pomiješajte brašno i sol. Pomiješajte maslac narezan na kockice s brašnom i zamijesite rukama. Dodajte mlaku vodu i oblikujte kuglu. Ostavite tijesto da se odmara u hladnjaku 30 minuta.
2. Korak
Razvucite tijesto u kalup za pitu pa ga pecite 15 min na 180 °C.
3. Korak
Pomiješajte šećer i žumanjke. Dodajte koricu dva limuna i njihov sok. Na kraju dodajte vrhnje i brašno pa dobro pomiješajte. Izlijte kremu u prethodno ispečenu koru pa pecite dodatnih 20 min na 180 °C.
4. Korak
Tucite bjelanjke dok ne očvrsnu, dodajte smeđi šećer i nastavite tući. Kad završite, špatulom dodajte šećer u prahu i nježno stopite sve sastojke.
5. Korak
Premjestite pjenu od bjelanjaka u vrećicu za ukrašavanje i ukrasite pitu.
Pecite na 150 °C koristeći način rada za roštilj dok kolač ne poprimi željenu boju (između 5 i 7 min).