Browniesi s čičokom
Zasladite kolače čičokom
Ovi su bogati browniesi izvrsna okusa zaslađeni sirupom od čičoke umjesto šećerom. Sirup od čičoke bogat je inulinom, vrstom vlakna kojom se hrane dobre bakterije u našem probavnom sustavu. Iznimno je slatka okusa i ima vrlo nizak glikemijski indeks.
Sastojci
125 g ghee maslaca
125 g tamne čokolade natrgane na kockice
2 jaja
300 ml sirupa od čičoke
115 g rižinog brašna
25 g stopostotnoga kakao-praha
prstohvat soli
1. korak
Postavite tavu na Electroluxovu indukcijsku ploču, usipajte čokoladu i maslac pa namjestite ploču na razinu topline 2. Indukcija održava stabilan dotok topline pa možete topiti čokoladu bez vodene kupelji.
2. korak
Izlijte jaja u posudu Electroluxova kuhinjskog robota Assistant i promiješajte. Dodajte sve suhe sastojke i ponovno promiješajte. Dodajte rastopljenu čokoladu i sirup od čičoke pa miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
3. korak
Namjestite Electroluxovu pećnicu CombiSteamPro na pečenje s pomoću vruće pare i zagrijte je do 170 °C. Stavite papir za pečenje u kalup i ulijte tijesto. Stavite ga u prethodno zagrijanu pećnicu na 25 minuta. Kada su browniesi gotovi, pustite ih da se kratko ohlade pa ih narežite na male komade.