Otkrijte svijet pare
Razlozi za kuhanje s parnom pećnicom
Izaberite paru za izvrsne rezultate koji nemaju utjecaja na okus.
Naše parne pećnice imaju sve tradicionalne postavke s kojima ste već upoznati, ali s opcijom dodavanja pare. Nema komplikacija, samo napunite ladicu za vodu prije dodavanja hrane i postotak pare koji želite.
-
Počnite koristiti svoju pećnicu
Dobro došli u ukusniju svakodnevicu uz paru! Dopustite da s vama podijelimo nekoliko savjeta i praktičnih rješenja uz koja pomoću parne pećnice možete izvući ono najbolje iz svojih jela.
-
Usvojite osnove kuhanja na pari
Ne morate biti profesionalni kuhar da biste kuhali na pari, jednostavno je. Dobiti hrskavije korice, sočniju unutrašnjost namirnica i intenzivan okus povrća nikada nije bilo lakše. Skuhajte savršenu rižu, leću i žitarice svaki put.
-
Tehnika sous-vide tajna je savršenog obroka!
Otkrijte tajne sous videa – sous vide (izgovara se „su vid“) na francuskom znači „pod vakuumom“, a radi se o tehnici za pripremu jela pri kojoj se namirnice vakuumiraju u vrećici koja se zatim uranja u toplu vodenu kupelj.
-
Podgrijavanje parom
Naše parne pećnice savršene su za podgrijavanje ostataka od ručka - samo iskoristite funkciju podgrijavanja parom za podgrijavanje kruha, tjestenine, riže, krumpira i još puno toga. Neka vaši ostatci od ručka zadrže sve okuse kao da su svježe pripremljeni.
Što je kuhanje na pari?
Kuhanjem na pari koristi se snaga pare za učinkovitiji prijenos topline. Para također sprječava gubitak vlage, zadržava okus i čuva teksturu vaših namirnica uz nježno i ravnomjerno zagrijavanje bez gubitka svojstva namirnica. Na taj način dobivate zlatno-smeđu hrskavu vanjštinu bez prekuhavanja ili nedovoljnog kuhanja unutrašnjosti.
-
Okus postojan, hranjivost osigurana
Kuhanje na pari mnogo je više od hrskavih korica. Kombinacijom topline i pare sprječavate isparavanje vlage, zadržavate okuse, dok tekstura mesa, ribe ili lazanja dolazi do izražaja, a to su samo neke od naših omiljenih prednosti.
-
Odgovorniji način kuhanja
Kada zagrijete vodu u pećnici da biste stvorili paru, toplina dublje i brže prodire u hranu, što može smanjiti vrijeme kuhanja. To je zato što se toplina lakše prenosi putem pare nego vrući zrak. Ovo smanjuje utjecaj na planet, a vama donosi manje račune.
-
Lakše je nego što mislite
Stvaranje nezaboravnih obroka jednostavno je korištenjem tradicionalne pećnice s cirkulacijom zraka i naše Steamify funkcije. Samo prođite prstom po zaslonu na dodir kako biste odabrali vrstu kuhanja, a pećnica radi ostalo. Jedino što prepuštamo vama jest rezanje mesa.