Pet načina kako najbolje iskoristiti prostor u malim praonicama  

Pranje rublja nikako ne možemo izbjeći, a praonica je nužan dio svakog kućanstva. Kad se radi o prostoru, važno je osigurati optimalnu funkcionalnost, ali i unijeti dašak stila, bez obzira na veličinu prostorije. Ako ne raspolažete s mnogo prostora, bez brige, uvijek postoji način kako najbolje iskoristiti to malo prostora koji imate. 

U skladu sa svojim švedskim korijenima, unosimo održivi pristup u sve što radimo, a to ne staje na našim proizvodima. Od poticanja bolje njege odjeće kako bi što dulje trajala, do osmišljavanja malog prostora namijenjenog za pranje rublja koji odgovara vašem načinu života, želimo vas osnažiti kako biste živjeli boljim i održivijim životom. 

Small laundry room space

U nastavku donosimo pet ideja za male praonice.  

1. Razradite jasnu ideju prostora 

Ako upravo preuređujete prostor za pranje rublja, bitno je imati jasnu ideju što želite i dobro promisliti što stvarno možete unijeti u taj prostor. Ne možete uvijek u istu prostoriju postaviti i perilicu i sušilicu rublja, stoga razmislite o kombiniranoj perilici/sušilici koja će vam osloboditi nekoliko dragocjenih centimetara. Drugi način za uštedu prostora uključuje postavljanje uređaja jedan na drugi. Pogledajte ponudu dodatne opreme ovdje

Izmjerite prostor i prenesite mjere na papir u obliku crteža kako biste što učinkovitije iskoristili prostor za sve što je potrebno. Na papiru isprobajte što više različitih mogućnosti. 

2. Pametno isplanirajte prostor za pohranu  

Dobro organiziran prostor za pohranu u praonici ključan je za maksimalno iskorištavanje manjih prostorija. Ugradbeni ormarići različitih dimenzija, uključujući zidne ormariće za pohranu i ormare u punoj visini s ugrađenim košarama za rublje i postajom za glačanje, pomažu vam da održite red u praonici. Ako želite unijeti malo stila, otvorene police dobar su način za ukrasiti ovu prostoriju. 

Radna površina za odlaganje košara s rubljem ili slaganje odjeće iznimno je korisna, stoga pokušajte ostaviti što više slobodnog mjesta. 

Pametna rješenja poput vješalica i kuka za sušenje odjeće, košara za organizaciju na policama i uredno pretočenih sredstava za pranje i čišćenje unijet će mir i sklad u vaš prostor. Ako je moguće, podignite uređaje na višu razinu radi lakšeg punjenja i pražnjenja, ali samo ako ćete i dalje imati dovoljno radne površine. 

3. Upotrijebite trikove kako bi se prostor činio većim 

Ogledalo pomaže stvoriti iluziju većeg, svjetlijeg i otvorenijeg prostora te je idealno rješenje za skučene prostore. 

Ako se postavi nasuprot prozoru, ogledalo reflektira svjetlost i boje u prostor zbog čega dobivamo dojam prostranosti. Veće ogledalo stvorit će dojam većeg prostora. 

4. Organizacija je ključna  

Praonica će djelovati veće ako je uredna i organizirana. Razvrstavanjem proizvoda za pranje i čišćenje i pohranom u jednake košare ili kutije oslobodit ćete prostor i omogućiti preglednost ako imate manju praonicu. Obilježite košare i kutije kako biste uvijek znali gdje se što nalazi. 

5.  Učinkovito postavljene police  

Ugradite police bez nosača kako biste bolje organizirali proizvode za pranje i čišćenje, košare i odjeću. Tako ćete pametno iskoristiti prostor iznad uređaja, a prostorija će se doimati većom. Pokažite svoju osobnost i policu ukrasite omiljenim umjetničkim djelom.