Sport

Najbolja njega za vašu sportsku odjeću

Potpuna njega sportske odjeće

Sportska odjeća od sintetičkih materijala, kao što su poliester i poliamid, zahtjeva posebnu pažnju i njegu. Takva odjeća apsorbira puno znoja, tako da može početi neugodno mirisati, izgubiti funkciju ili čak gomilati plijesan u slučaju nepravilne njege. Funkcionalnu odjeću treba prati na nižim temperaturama, blagim ciklusima i bez upotrebe omekšivača, inače bi mogli izgubiti funkcionalna svojstva. Pažljivo brinite za svoju sportsku odjeću jer se ona može istrošiti ili oštetiti u slučaju nepravilne njege. 

Naša perilica rublja PerfectCare 600 sa sustavom SensiCare prilagođava dužinu trajanja programa prema količini odjeće u bubnju i tako troši manje energije i vode te sprječava predugo pranje odjeće.
Inovativni sustav SteamCare iz linije perilica rublja PerfectCare 700 omogućava da svako pranje završite s parom. Tako smanjujete potrebu za glačanjem odjeće za jednu trećinu - vaša odjeća je elegantna i čista.
UltraCare sustav u perilicama rublja iz serije PerfectCare 800 omogućava miješanje deterdženta i omekšivača prije ulaska u bubanj te se oni aktiviraju u vodi prije no što dođu u doticaj s odjećom.

Sva vlakna ostaju meka nakon svakog pranja

Sustav UltraCare miješa deterdžent s vodom prije ulaska u bubanj, a zatim ga potpuno i ravnomjerno raspoređuje po odjeći. Ovaj sustav osigurava pranje i njegu svakog vlakna te je odjeća nakon pranja zaštićena i izgleda kao nova.

Operite čisto - i pametno

Ukoliko trenirate i nekoliko puta tjedno ili čak dnevno morate svoju sportsku odjeću prati često što može dovesti do bržeg trošenja i prekomjernih ciklusa pranja. Sve naše PerfectCare perilice rublja imaju sustav SensiCare koji osigurava da se vaša odjeća očisti učinkovitije sa smanjenom potrošnjom energije i vode. Naš sustav SensiCare prilagođava duljinu programa prema količini napunjene odjeće i tako koristi manje električne energije i vode te sprječava predugo pranje bilo kojeg predmeta, omogućujući najekonomičnije cikluse čak i za najmanju količinu odjeće. Osigurava da vaša omiljena odjeća zadrži svoj izgled i osjećaj čistoće dvostruko dulje nego da je oprana s drugim perilicama. Manje oštećenja prilikom svakog pranja.

Spremno - kada vama to treba

Sami odredite dužinu pranja. Uz Time Manager funkciju sva je odjeća uvijek oprana i spremna za nošenje kada vama to odgovara. U samo 14 minuta osvježite odjeću koja nije prljava već joj je samo potrebno osvježenje. Doživite osjećaj upravo oprane odjeće bez potrebe za punim ciklusom pranja nakon svakog nošenja.

Pobjeda nad mrljama i znojem

Funkcionalna odjeća za slobodno vrijeme mora se prati sa specijalnim programima pranja kako bi se zadržala njezina otpornost na vodu.

PerfectCare-tvättmaskin från Electrolux med tvättprogrammet Syntet
 • 1
  Borba protiv mrlja od znoja

  Klasične pamučne majice vjerojatno su najčešća odjeća za trening, ali apsorbiraju puno više znoja od funkcionalne sportske odjeće. Budući da se znoj nakuplja iznutra, bez obzira na vrstu majice koju koristite, uvijek ju prije pranja izvrnite prema unutra. Na taj način štitite vanjski izgled odjeće.  Kako biste izbjegli mrlje od znoja, tretirajte ih ispod pazuha s tekućim deterdžentom. Pustite da odstoji 30 minuta, a zatim operite odjeću na najvišoj temperaturi koja je naznačena na etiketi. Također možete potopiti cijeli komad odjeće u hladnu vodu, koju ste prethodno pomiješali s pola šalice alkoholnog octa, na 30 minuta - to će vam pomoći ukloniti neugodne mirise i bakterije.

 • 2
  Perite na niskim temperaturama

  Ako koristite funkcionalnu sportsku odjeću, operite ih u perilici s  posebnim programom za pranje sportske odjeće. To im omogućuje dulji vijek trajanja. Ukoliko nemate poseban program, odaberite redovni program za sintetiku i stavite na nisku temperaturu. Ako je vaša sportska odjeća stvarno prljava - umjesto da podignete temperaturu perilice, stavite dodatno pranje ili dodatno ispiranje. Uvijek odvojite sportsku odjeću i traperice s patentnim zatvaračima i gumbima kako se prilikom pranja sportska odjeća ne bi oštetila. Također, prilikom sušenja, odvojite pamučne i sintetičke predmete jer drugačije apsorbiraju vlagu.

 • 3
  Operite ili odmah objesite

  Ispraznite torbu odmah nakon treninga! Ne ostavljajte sportsku odjeću u torbi nakon treninga ili utakmice. Sportska odjeća koja je dugo u torbi za vježbanje ne samo da počinje neugodno mirisati već može oštetiti funkciju odjeće. Ukoliko nemate priliku odmah ih oprati, objesite ih da se osuše na zraku umjesto da ih ostavite u torbi ili košari za pranje rublja. Također brinite i o sportskoj torbi - čuvajte ju čistom nakon svakog treninga. Ako ostavite krpicu za sušenje u torbi, ostat će mirisna i svježa.