Traperice

Kako održavati traperice?

PerfectCare Denim program

Traper je izdržljiv, ali ako želite izvući najbolje iz svojih traperica, posebno onih obojanih i s dezenom ili tamne boje ispranog indiga, morat ćete im pružiti posebnu njegu. Program za pranje trapera na perilicama rublja iz linije PerfectCare osmišljen je da produži životni vijek vašim trapericama, a da one zadrže svoju boju i oblik.

Treba li uopće prati traperice?

Prati ili ne prati? Kruže brojni mitovi o pranju traperica. Mi volimo podijeliti to pitanje na neobrađeni i prethodno oprani traper. Sve se svodi na to kako želite da izgledaju vaše traperice. Upamtite da uvijek možete osvježiti svoje traperice prozračivanjem.

Usporedna slika: 20 pranja s novim programom za pranje trapera u odnosu na 20 pranja s konkurentskim programom za pranje traperica.

 

Linija PerfectCare perilica rublja s programom za pranje trapera

Naša perilica rublja PerfectCare 600 sa sustavom SensiCare prilagođava dužinu trajanja programa prema količini odjeće u bubnju i tako troši manje energije i vode te sprječava predugo pranje odjeće.
Inovativni sustav SteamCare iz linije perilica rublja PerfectCare 700 omogućava da svako pranje završite s parom. Tako smanjujete potrebu za glačanjem odjeće za jednu trećinu - vaša odjeća je elegantna i čista.
UltraCare sustav u perilicama rublja iz serije PerfectCare 800 omogućava miješanje deterdženta i omekšivača prije ulaska u bubanj te se oni aktiviraju u vodi prije no što dođu u doticaj s odjećom.

Neobrađeni traper

Neobrađeni traper tamne je i zasićene boje, najčešće tamno plave ili crne. Ako želite zadržati ovu boju i uživati u nastalom kontrastu s oštrim izblijedjelim linijama, onda ih perite što je manje moguće. No imajte na umu da dugotrajno nošenje neopranih traperica može dovesti do pucanja uzduž izblijedjelih linija. Ako preferirate ispraniji izgled onda ih slobodno operite izokretanjem izvana prema unutra.

Prethodno oprani traper

Prethodno oprani traper uglavnom ima izblijedjele linije i pušta boju zbog tvorničke obrade. Nije toliko osjetljiv na pranje u perilici te zadržava svoj iznošeni izgled ako ga perete onoliko često koliko i ostalu odjeću. Samo upamtite da ga morate prati izokrenutog izvana prema unutra s programom za pranje trapera ili nježno pranje.

Kako oprati svoje traperice

Ukratko: namočite ih prije pranja, perite izokrenute izvana prema unutra, a ako vaša perilica nije opremljena programom za pranje trapera, perite ih na 40° C u ciklusu nježnog okretanja. Objesite ih da se osuše i spremni ste za pokret.

 • 1
  Izbjegavajte puštanje boja

  Nemojte zaboraviti odvojiti svoje traperice od ostalog bijelog rublja ili šarene odjeće, s obzirom na to da traper pušta boju. Ako je moguće, koristite program za sušenje trapera na svojoj sušilici koji je namijenjen zadržavanju boje i najnježnijem sušenju.

 • 2
  Nove traperice - pogledajte etiketu za njegu

  Neki proizvođači preporučuju namakanje prije pranja. Izokrenite svoje traperice izvana prema unutra, ulijte malo tekućeg deterdženta u vodu te ih ostavite da se namaču najmanje 45 minuta i povremeno ih lagano protresite. Zatim ih temeljito isperite hladnom vodom i objesite da se osuše. Sada možete sa sigurnošću oprati svoje traperice u perilici rublja.

 • 3
  Deterdžent za pranje trapera

  Pobrinite se da pružite njegu svojim trapericama korištenjem primjerenog deterdženta. Pronaći ćete mnogo deterdženata koji su posebno namijenjeni šarenoj odjeći. Tekući deterdženti ili kapsule za pranje rublja uglavnom nježnije djeluju na boju.