Funkcionalna odjeća za slobodno vrijeme

Kako održavati funkcionalnu odjeću za slobodno vrijeme

Linija PerfectCare za funkcionalnu odjeću za slobodno vrijeme

Vanjska odjeća izdržljiva je, no mnogi predugo odgađaju njezino pranje sve dok ne primijete vidljive tragove prljavštine. Znoj i prljavština mogu začepiti membrane funkcionalne odjeće za slobodno vrijeme. Redovitim pranjem i sušenjem funkcionalne sportske odjeće za slobodno vrijeme s odgovarajućim programima kojima su opremljeni naši uređaji iz PerfectCare linije obnovit će i zadržati funkciju ovakve vrste odjeće.

Kada treba oprati funkcionalnu odjeću za slobodno vrijeme?

Ako se kapljice kiše više ne odbijaju od površine jakne i ostavljaju vlažni trag, to može značiti da je funkcija odbijanja vode (DWR - Durable Water Repellency) oslabila. Jedan od znakova je i slabija prozračnost u odnosu na razdoblje kada je odjeća još uvijek bila nova, što može značiti da su znoj i prljavština začepili membrane

Linija sušilica rublja PerfectCare s programom za funkcionalnu odjeću za slobodno vrijeme

 • SensiCare
 • GentleCare
 • DelicateCare
 • SensiCare
 • GentleCare
 • DelicateCare
 • CycloneCare

Kako oprati svoju funkcionalnu jaknu za slobodno vrijeme?

Ako vaša jakna slabije odbija vodu ili je manje prozračna, reaktivirajte ju pomoću programa za funkcionalnu odjeću za slobodno vrijeme u našoj perilici i sušilici rublja. Prilikom pranja jakne nemojte koristiti omekšivač jer začepljuje pore. Umjesto njega, upotrijebite tekuće sredstvo za pranje bez aditiva. Ako vaš uređaj nije opremljen programom za funkcionalnu odjeću za slobodno vrijeme, možete ju oprati i osušiti na nižoj temperaturi uz korištenje drugog ciklusa ispiranja kako biste uklonili sve moguće ostatke deterdženta.

 • 1
  Pažljivo birajte deterdžent

  Pobrinite se da operete svoju jaknu za plovidbu s tekućim deterdžentom za pranje rublja na blagoj i niskoj temperaturi. Nemojte koristiti omekšivač.

   

 • 2
  Program za funkcionalnu odjeću za slobodno vrijeme

  Upotrijebite program za funkcionalnu odjeću za slobodno vrijeme svoje perilice i sušilice iz Electrolux PerfectCare linije kako biste reaktivirali vodoodbijajuća svojstva odjeće.

 • 3
  Zaštitite površinu svoje jakne

  Prije pranja i sušenja jakne ispraznite džepove i zatvorite sve čičak trake i zatvarače.

Pobrinite se za svaki sloj

Slojevi su ključ za svladavanje svih elemenata. Vanjski sloj, poput jakne za skijanje ili plovidbu, štiti od vjetra, kiše ili snijega. Srednji sloj, najčešće flis ili paperje, grije vas zadržavanjem topline. Svaki novi sloj jednako je važan kao i prethodni, stoga se pobrinite za njih da bi se oni mogli pobrinuti za vas, ma gdje istraživali.

Kako oprati jaknu punjenu paperjem

Kada je riječ o jakni punjenoj paperjem, uvijek ju perite u perilici s programom za funkcionalnu odjeću za slobodno vrijeme. Zatim je izvadite iz bubnja nakon pranja kako bi zadržala oblik. Nikad nemojte savijati ili potezati jaknu da biste iscijedili vodu, već je istisnite kada je na ravnoj površini. Osušite jaknu s programom za vanjsku odjeću i koristite kuglice za sušenje kako biste osigurali da paperje bude lagano, pahuljasto i mirisno. Nemojte je izvaditi dok ne bude 100% suha.

Kako oprati jaknu od flisa

Operite jaknu od flisa u perilici s programom za funkcionalnu odjeću za slobodno vrijeme. Nemojte prati jaknu od flisa zajedno s pamučnom odjećom jer će se stvoriti nakupine vlakana. Operite je s ostalom odjećom od sintetičkih materijala, poput poliestera ili najlona. Osušite jaknu od flisa s programom za funkcionalnu odjeću za slobodno vrijeme, ali nemojte ju glačati. Korištenjem ciklusa sušenja parom izravnajte i osvježite jaknu od flisa.

 

 

Linija perilica rublja PerfectCare s programom za funkcionalnu odjeću za slobodno vrijeme