Indukcijske ploče za kuhanje bez uzemljenja

Zadnje ažurirano 14.7.2023. 14:52

Odnosi se na

- PNC br. 949492519 - LIB60420CK

- PNC br. 949492530 - LIB60424CK

- PNC br. 949492531 - EIB60420CK 

Rješenje

Indukcijske ploče za kuhanje standardno moraju imati odgovarajući broj faza, ovisno o specifikaciji uređaja, neutralni i zaštitni vodič. Srećom, zahvaljujući tehnološkom napretku, na tržištu su se pojavile indukcijske ploče za kuhanje koje ne moraju biti uzemljene, a istovremeno nude učinkovitost i sigurnost. U ovom članku pobliže ćemo pogledati rad i prednosti indukcijskih ploča za kuhanje koje ne zahtijevaju uzemljenje. Također ćete pronaći prednosti korištenja ovih ploča za kuhanje i čimbenike koje treba uzeti u obzir pri odabiru najboljeg modela za vašu kuhinju.

Kada je za spajanje indukcijske ploče potrebno uzemljenje?

Na tržištu ćete pronaći mnoge indukcijske ploče za kuhanje koje zahtijevaju priključak na električnu instalaciju s uzemljenjem. Preporuka je da takve aparate priključuje isključivo kvalificirani električar ili naš ovlašteni serviser.

Električni krugovi koji se koriste u uređaju zahtijevaju dovoljnu količinu energije za pravilan rad. Maksimalna potrošnja energije nekih ploča je čak 11 0000 W, stoga ih je potrebno adekvatno zaštititi od prenapona i strujnih udara. U tu svrhu koriste se izolacijska rješenja i osigurači.

Na tipskoj pločici indukcijske ploče za kuhanje koja zahtijeva priključak uzemljenja pronaći ćete simbol 1. razreda električne zaštite Simbol 1. razreda izolacije električnih uređaja.

Ako želite saznati više o klasama električne zaštite, pogledajte ovaj članak.

Indukcijske ploče koje spajate bez uzemljenja

U ponudi Electroluxa pronaći ćete indukcijske ploče za kuhanje koje ne zahtijevaju priključak na masu. Osim toga, jedan od njih je prilagođen za izravno spajanje u utičnicu s utikačem.

Kod indukcijskih ploča LIB60420CK, EIB60420CK, LIB60424CK koristili smo dodatne izolacijske zaštite zahvaljujući kojima su ploče za kuhanje dobile 2. klasu izolacije (Zaštita električnih uređaja). Ovo rješenje jamči dovoljno visoku razinu sigurnosti od električnog udara.

Uređaji s klasom izolacije II karakterizirani su upotrebom ojačane izolacije, koja pruža zaštitu od izravnog i neizravnog dodira. Budući da se koristi pojačana ili dodatna izolacija, nije potrebno spojiti kućište uređaja na zaštitni vodič za uzemljenje.

Simbol izolacije klase II, koji ćete pronaći na pločici s podacima za pločicu koja ne zahtijeva spajanje na uzemljenje: Simbol II klase izolacije električnih uređaja


Primjer naljepnice sa podacima na aparatu koji ne treba spajati na uzemljenje:

Slika na kojoj se prikazuje tekst, Font, plin, pokazati znakOpis je automatski generiran

Ispod ćete pronaći te modele zajedno s njihovim specifikacijama:

Indukcijske ploče bez uzemljenja koje spajate na jednu ili dvije faze - EIB60420CK i LIB60420CK

Snaga ploče [W]: 6900

Napon ploče / priključak : 220-240V/400V2N

Izgled polja:

Ploče EIB60420CK i LIB60420CK trebao bi spojiti kvalificirani električar ili serviser

Dijagram instalacije, korisnički priručnik i točne podatke možete pronaći na stranici uređaja:

Indukcijska ploča bez žice za uzemljenje koju spajate utikačem - LIB60424CK

Snaga ploče [W] : 3600

Napon / priključak : 230 V 1N

Izgled polja:


Pločicu LIB60424CK spajate utikačem - ako je kabel iskopčan iz ploče mora ga spojiti električar. ili ovlašteni serviser.

Dijagram instalacije, korisnički priručnik i točne podatke  možete pronaći na stranici uređaja:


Nema zaštitnog vodiča - načini spajanja indukcije na električnu instalaciju?

Indukcijske ploče bez uzemljenja koje spajate na dvije faze - EIB60420CK i LIB60420CK

Obje indukcijske ploče možete spojiti čak i ako živite u kući, stambenoj zgradi ili stambenoj zgradi gdje nema žice za uzemljenje. Kabel koji se isporučuje s uređajem ima 4 žice s jedne strane koje električar treba spojiti izravno na instalaciju i 4 žice s druge strane za spajanje na ploču za kuhanje . Zbog maksimalne razine snage, ploče EIB60420CK i LIB60420CK preporuka je spajanje na dva odvojena fazna vodiča - dvije faze s naponom od 230 V. (380V)

NL (treća shema na slici ispod) vrijedi isključivo za aparate koji se spajaju u Nizozemskoj, tu shemu ne koristiti u drugim državama!

Dijagram ožičenja:Indukcijska ploča bez žice za uzemljenje koju spajate utikačem - LIB60424CK

Indukcijsku ploču LIB60424CK možete spojiti samo na jednofaznu instalaciju s utikačem. U kompletu s uređajem dobivate kabel s utikačem - ovisno o izvedbi može se pričvrstiti na ploču ili se isporučuje odvojen (u tom slučaju potrebna je intervencija ovlaštenog električara).


Dijagram ožičenja:


Koje posuđe treba koristiti na indukcijskoj ploči za kuhanje?

Infi Wok tava jedan je od rijetkih wokova koji vam omogućuje korištenje indukcijske tehnologije koja štedi energiju za grijanje i prženje. Inovativna baza omogućuje vam miješanje pržene hrane na prikladan način, a indukcijska toplina zagrijava wok tavu brže od plinskog štednjaka. Tava je efektna i funkcionalno konstruirana. Zahvaljujući posebnoj podlozi, ne dodiruje ploču, tako da je ne grebe. Ima mogućnost točne kontrole jakog izvora topline. Savršeno za pirjanje i kuhanje na otvorenoj vatri.


Infi Grill gril ploča omogućuje uživanje u okusu jela s roštilja tijekom cijele godine. Pretvorite svoju ploču za kuhanje u prostor za roštilj i uživajte u izvrsnom okusu vašeg Plancha roštilja tijekom cijele godine. Pripremite sočne odreske, aromatično povrće i svježe plodove mora – kad god želite. Neprianjajući premaz omogućuje upotrebu manje masti i kuhanje zdravijih jela izvrsnog okusa. Neprianjajući premaz čini čišćenje vrlo lakim, omogućujući vam da provedete više vremena s obitelji i prijateljima.


Electrolux set posuđa je trodijelni set posuđa. Sastoji se od tave (24 cm) i dva lonca (16 cm, 20 cm). Sve što vam je potrebno za pripremu ukusnih jela. Prednosti Bez obzira koristite li indukcijsku, radijacijsku ili plinsku ploču za kuhanje, naše posuđe od nehrđajućeg čelika spremno je za kuhanje na bilo kojoj od njih. Posuđe i pribor za kuhanje možete pronaći u našoj online trgovini.

Za dodatne informacije, kupnju rezervnih dijelova ili narudžbu servisa kontaktirajte našu korisničku podršku na broj telefona:  +385 1 6323338

Zatražite popravak
Zatražite popravak

Povjerite svoj uređaj našim iskusnim ovlaštenim tehničarima i osigurajte najbolju profesionalnu uslugu za svoj Electrolux i AEG proizvod. Ugovorite uslugu „Fiksna cijena popravka“ kojom vam za uređaje van garancijskog perioda osiguravamo jedinstven plan pomoći: ekskluzivnu tehničku intervenciju po fiksnoj cijeni popravka.