Kako oprati vunu

Zadnje ažurirano 24.9.2021. 10:44

Dizajnirana da traje godinama, vuna je sjajno ulaganje ako se pravilno brinete o njoj. Bilo da se radi o luksuznom kaputu ili svakodnevnom džemperu, slijedeći ovaj savjet pomoći će vam da traje.


1. Pranje vune u vašoj perilici

Ako vaš stroj za pranje rublja nema ciklus vune, preporučujemo da hladni ciklus pranja koristite za vunu koja je samo ručno pranje. I uvijek perite vunu okrenutu iznutra van.


2. Odaberite deterdžent za vunu mudro

Izbjegavajte uporabu jakih deterdženata, „Bio“ deterdženata koji sadrže enzime ili bilo kakvih deterdženata koji sadrže izbjeljivače. Treba koristiti specifično sredstvo za pranje vune.


3. Kako pravilno skladištiti vunenu odjeću

Pulovere čuvajte ravne i presavijene kako biste ih zaštitili od istezanja. Ako morate objesiti, koristite posebno dizajnirane vješalice za pletiva kako biste im pružili maksimalnu podršku.


Operite i osušite vunu

Program vune na našim PerfectCare perilicama rublja certificiran je od strane tvrtke Woolmark da je prema vuni nježan kao ručno pranje. Naše sušilice DelicateCare nude i jedinstveni ciklus vune. Posebna brzina bubnja drži vašu vunu ravno položenu u bubnju. Ovo daje rezultate jednako dobro kao i sušenje na ravnom. Dakle, zajamčeno vam je da nema skupljanja i zaštćenost od uvijanja i zapetljanja.