Kako oprati odjeću kako bi sačuvali boje

Zadnje ažurirano 24.9.2021. 10:33

Boja može izblijediti i izgubiti živost brže od tamne ili bijele odjeće. Ali ako se opere pažljivo i brižno, boja će duže ostati postojana.


1. Možete li zajedno oprati boje i bijele?

Predlažemo da odjeću sortirate po boji - svijetla odjeća kao što je ljubičasta, crvena i narančasta može se prati zajedno, kao i svijetlo plava i zelena. Bijelo se pere zasebno i samo, a ako imate samo jedan komad odjeće u boji, najbolje da ga operete ručno.


2. Pazite na mrlje

Neke mrlje zahtijevaju malo dodatne njege i pažnje: prethodno provjerite odjeću i nanesite na količinu mrlje malu količinu tekućeg deterdženta, a zatim je lagano protresite u vodi. Izbjegavajte vrlo vruće programe jer bi se mrlje mogle trajno uvući u odjeću.


3. Kad sumnjate - preokrenite rublje prije pranja

Uvijek okrenite odjeću iznutra prema van kako biste minimalizirali trljanje vlakana i pripazite da ostavite prostor između rublja i vrha bubnja koji je najmanje širine vaše ruke. Odaberite nisku temperaturu; nježni ili srednji ciklus pranja (maksimalno 30).


Kako oprati odjeću bez bojenja?

Naš ColorCare sustav pročišćava vodu, tako da deterdženti djeluju najefikasnije, čak i na niskim temperaturama. Nježno, ali temeljito čišćenje održava boje vaših odjevnih predmeta svijetle poput dana kada ste ih kupili. Sve je u vodi. Jedinstveni sustav filtriranja uklanja štetne minerale i nečistoće za nježno, ali temeljito čišćenje. 

Ovi rezultati dolaze su testa postojanosti boje na poliesteru za 50 ciklusa pranja u 30 stupnjeva. Uz ColourCare boje ne blijede - pranje za pranjem.