Zaslon ploče za kuhanje treperi između dvije brojke / nije moguće koristiti sve zone u isto vrijeme

Zadnje ažurirano 3.5.2023. 13:58

Problem

  • Prikaz ploče za kuhanje treperi između dvije brojke
  • Ploča za kuhanje zaglavila se na laganoj vatri / ne mogu koristiti sve zone u isto vrijeme /
  • Ne možete koristiti dvije zone u isto vrijeme
  • Funkcija upravljanja energijom indukcijske ploče za kuhanje

Odnosi se na

  • Indukcijske ploče za kuhanje

Rješenje

Funkcija upravljanja energijom indukcijske ploče za kuhanje

Kada ploča za kuhanje mijenja dvije brojke, jedna je vrijednost odabranog stupnja snage (najveća), a druga je stupanj snage na koji je ploča za kuhanje ograničena.

Ova je funkcija ugrađena u elektroniku kako bi zaštitila kućnu instalaciju od preopterećenja. Ploča za kuhanje prati opterećenje i za desnu i za lijevu stranu, isključujući se po potrebi.

Upravljanje napajanjem nije kvar proizvoda, uređaj radi ispravno.

Ova se značajka može razlikovati ovisno o modelu vaše ploče za kuhanje, stoga detaljan opis potražite u korisničkom priručniku.

Primjer:

  • Funkcija dijeli snagu između zona za kuhanje tako da se unutarnje komponente ploče za kuhanje ne preopterećuju ili pregrijavaju.
  • Obje zone za kuhanje sa svake strane ploče za kuhanje koriste zajedničko napajanje za dijeljenje energije tijekom kuhanja.
  • Zadnje aktivirano polje za kuhanje ima prioritet.
  • Kada koristite oba polja za kuhanje na jednoj strani ploče za kuhanje, snaga se mijenja između prednje i stražnje zone za kuhanje.
  • Pri korištenju visokih postavki topline na prednjim i stražnjim zonama za kuhanje, dijeljenje snage je uočljivije.


Pogledajte sliku za moguće kombinacije raspodjele snage između zona za kuhanje.

Iskoristite svoju indukcijsku ploču za kuhanje

Kuhanje u dvije posude: koristite jednu posudu na lijevoj i drugu na desnoj strani ploče za kuhanje.

Kuhanje s tri posude : strana ploče za kuhanje s dvije posude dijelit će snagu. Koristite jednu tavu na jakoj temperaturi, a zatim je smanjite da lagano kuha. Zatim upotrijebite sljedeću tavu na jakoj temperaturi. Alternativno, koristite obje tave na srednje jakoj temperaturi.

Kuhanje s četiri posude : obje strane ploče za kuhanje dijelit će snagu. Koristite jednu tavu na jakoj temperaturi, a zatim je smanjite da lagano kuha. Zatim upotrijebite sljedeću tavu na jakoj temperaturi. Alternativno, koristite obje tave na srednje jakoj temperaturi.


Za dodatne informacije, kupnju rezervnih dijelova ili narudžbu servisa kontaktirajte našu korisničku podršku na broj telefona:  +385 1 6323338

Zatražite popravak
Zatražite popravak

Povjerite svoj uređaj našim iskusnim ovlaštenim tehničarima i osigurajte najbolju profesionalnu uslugu za svoj Electrolux i AEG proizvod. Ugovorite uslugu „Fiksna cijena popravka“ kojom vam za uređaje van garancijskog perioda osiguravamo jedinstven plan pomoći: ekskluzivnu tehničku intervenciju po fiksnoj cijeni popravka.