Kako očistiti Electrolux indukcijsku ploču za kuhanje

Zadnje ažurirano 27.3.2024. 14:00

Indukcijske ploče Electrolux lako se čiste i održavaju. Indukcijska tehnologija prenosi toplinu izravno na posuđe, a ne na površinu ploče za kuhanje, čime je manja vjerojatnost izlijevanja i zagorijevanja u odnosu na staklokeramičke i plinske ploče za kuhanje.


1. Provjerite jesu li sve zone za kuhanje hladne.

2. Upotrijebite strugač za ploče za kuhanje kako biste uklonili sve ostatke hrane ili tvrdokorne mrlje. Obavezno odmah uklonite sve plastične ili slatke predmete.

3. Upotrijebite mekanu, vlažnu krpu i sredstvo za čišćenje ploče za kuhanje. Preporučujemo Vitro Care. Ne upotrebljavajte abrazivna sredstva za čišćenje ili spužve za ribanje jer mogu izgrepsti površinu.

4. Obrišite ploču za kuhanje mekom i suhom krpom. 


Ako imate indukcijsku ploču za kuhanje s integriranim ventilatorom, morat ćete redovito čistiti i regenerirati filter. 
Dobro je znati:

  • Uvijek upotrebljavajte posuđe s čistim dnom. 
  • Obrišite indukcijsku ploču nakon svake upotrebe kako bi ostala u vrhunskom stanju. 
  • Većina zaprljanja, poput vodenih kolutova ili masnih mrlja, može se obrisati kada se ploča za kuhanje ohladi.  
  • Upotrijebite funkciju zaključavanja kako biste izbjegli slučajno uključivanje ploče za kuhanje tijekom čišćenja. Saznajte više o tome kako upotrebljavati funkciju zaključavanja.Više informacija o svom specifičnom modelu indukcijske ploče za kuhanje potražite u korisničkom priručniku.

Zatražite popravak
Zatražite popravak

Povjerite svoj uređaj našim iskusnim ovlaštenim tehničarima i osigurajte najbolju profesionalnu uslugu za svoj Electrolux i AEG proizvod. Ugovorite uslugu „Fiksna cijena popravka“ kojom vam za uređaje van garancijskog perioda osiguravamo jedinstven plan pomoći: ekskluzivnu tehničku intervenciju po fiksnoj cijeni popravka.

Rezervni dijelovi & dodatni pribor
Rezervni dijelovi & dodatni pribor

Pronađite originalne rezervne dijelove za Vaš uređaj putem našeg Contact centra i mi ćemo vam ih dostaviti direktno na Vašu kućnu adresu.