Započnite s vašom parnom pećnicom

Zadnje ažurirano 12.10.2021. 11:37


Dobrodošli u ukusnije svakodnevno uz paru! Dopustite da vam pokažemo nekoliko savjeta i trikova o tome kako vam parna pećnica donese najbolje iz vaše kuhinje.Dobrodošli

Čestitamo vam na parnoj pećnici! Bilo da se radi o novoj kupnji ili već neko vrijeme imate svoju parnu pećnicu, para je izvrsna metoda kuhanja. Kad počnete koristiti paru sami ćete otkriti njene prednosti - ali upoznat ćemo vas i s tim zašto je para odlična za kuhanje svega, od svakodnevnih obroka do grickalica, doručka ili večere za posebne prigode.

Dobrodošli u svijet pare!


Spremnik za vodu

Prvo, ono što se razlikuje kod parne pećnice je da kuha s parom. Za to je potrebna posuda za vodu koja mora biti napunjena vodom da pećnica ispravno radi. Toplina iz pećnice tada vodu pretvara u paru.

Na parnim pećnicama Electrolux spremnik vode nalazi se u gornjem desnom kutu vaše parne pećnice. Uz izuzeće pećnice SteamBake, gdje se postavlja u šupljinu na donjem dijelu pećnice. Bilo kako bilo, osigurajte da ga napunite prije nego što počnete kuhati.


Razina pare

Još jedna stvar koju treba napomenuti jesu različite razine pare koje možete koristiti za kuhanje, na parnim pećnicama Electrolux nazivamo ih potpuna para (Full Steam), visoka vlažnost (Humidity high), srednja vlažnost (Humidity medium) i niska vlažnost (Humidity low). Kao općenita smjernica, radi se o različitim razinama pare:

- Potpuna para koristi kontinuiranu paru za zdravu i aromatičnu hranu. Idealno za nježno kuhanje sastojaka poput povrća, riže, kuskusa i morskih plodova (riba, dagnje i kozice).

- Visoka vlažnost zraka kombinira vrući zrak s parom za osjetljivo jelo. Idealno za osjetljiva jela poput kremšnita, pahuljica, terrina i riba.

- Vlažnost Medium kombinira vrući zrak s parom za nježno pirjanje. Idealno za pečeno meso ili pečenu ribu, kao i za pečenje kruha i slatkih tijesta.

- Vlažnost niska kombinira vrući zrak s parom za sočnu i hrskavu hranu. Idealno za meso, perad, ribu, jela au gratin, pečeno povrće, kao i torte sa zapečenom koricom a vlažnom unutrašnjošću, muffine i kekse.


Para čini dobru hranu još boljom

Učinite svoju omiljenu hranu ukusnijom bez dodatnih napora. Koristite paru prilikom kuhanja povrća, ribe, mesa, kruha, pa čak i slastica kako biste dobili one hrskavu vanjštinu i vlažnu unutrašnjost punu okusa.


Otkrijte naše pećnice SteamBoost