Učinite svoje blagdanske klasike još ukusnijima uz paru

Zadnje ažurirano 12.10.2021. 11:13

Sezona blagdana je sjajno vrijeme za kuhanje! Provedite vrijeme u kuhinji zajedno s obitelji ili prijateljima i uživajte u dugim večerama zajedno.Parenje mesa

Koje meso možete pariti? Kuhanje u parnoj pećnici dobro je za razne vrste mesa poput šunke, svinjskog trbuha, goveđih prsa, goveđeg ramena itd. Para pomaže da se vlakna mesa odvoje i postanu mekša, ali bez razdvajanja. Perad, poput puretine i piletine, prilično je suha, a para pomaže da meso postane sočno i vlažno. Ispod ćete pronaći nekoliko savjeta i trikova kako pariti meso kod kuće.


Šunka

- Za sočnu šunku započnite stavljanjem šunke izravno na rešetku pećnice, s otvorenom posudom ispod rešetke.

- S okrenutom kožom prema gore, šunku stavite u program Full Steam 100 ° C dok ne postigne osnovnu temperaturu od 70 ° C. (Vrijeme koje vam je potrebno stvarno varira ovisno o veličini vaše šunke. Zbog toga je mjerenje temperature jezgre najbolji način za postizanje savršene temperature.) Kada dostigne pravu temperaturu, izvadite je i ostavite da se ohladi.

- Kad se ohladi, premažite šunku onim što najviše volite. Mi volimo miješati senf i žumanjke, kad je šunka premazana posujemo ju krušnim mrvicama.

- Zatim pecite na 175 ° C suhog zraka dok šunka ne postane prepečena i zlatna (treba samo 5-10 min). Ovo je savršeno jelo za pripremu dan ranije.
Purica

- Sjajan način da puretina bude sočna i hrskava je prvo je kuhati na Full Steam 100 ° C s nadjevom iznutra.

- Stavite termometar unutar kosti noge i kuhajte dok ne dosegne 68 ° C. (Vrijeme koje vam je potrebno zaista varira ovisno o veličini vaše puretine, zbog čega je mjerenje temperatura jezgre najbolji način za to.)

- Kad dostigne pravu temperaturu, izvadite puricu i ostavite da se koža osuši.

- Jednom kada se osuši, namažite cijelu puricu mekim maslacem i stavite u pećnicu na 30 minuta sa suhim zrakom na 200 ° C da koža postane tamna i hrskava. Narežite i uživajte!


Glazirana kratka rebra ili goveđa prsa

- Počnite sa usoljavanjem kratkih rebara ili prsa i ostavite da se preko noći paca.

- Pustite na punoj parnoj temperaturi 100 ° C najmanje 3-4 sata, ovisno o veličini. Kratka rebra spremna su kada meso počne lako lagano odlaziti iz kostiju. Prsa su spremna kad možete malim nožem jednostavno prorezati meso. Ostavite da se ohladi. Kratka rebra narežite na kriške između kostiju ili pustite da korica bude takva kakva jest.

- Napravite glazuru sa 1dg smeđeg šećera, 3dl tamnog piva, 1 jušnu žlicu jabučnog octa, 1 žličicom senfa, prstohvatom soli i možda prstohvatom čilija. U loncu pomiješajte šećer i ocat i dovedite do vrenja, dodajte pivo i smanjite dok konzistencija ne postane gusta (otprilike 10-15 min).

- Glazirajte meso i zagrijte u pećnici. Ovo jelo možete pripremiti dan prije i samo glazirati i zagrijati prije posluživanja.


Sous-vide 

Sous-vide je savršena metoda kuhanja povrća. Zdraviji je način jer gubi manje hranjivih tvari tijekom procesa kuhanja i ukusnije je, te time dodatno poboljšavate prirodne okuse i dobivate bolju teksturu. Uz to, odličan je način infuziranja povrća.


Celer s smeđim maslacem, timijanom i limunom

- Ogulite i narežite celer i stavite u vakuum vrećicu zajedno s smeđim maslacem, timijanoma, limunovom korom i prstohvatom soli

- Kuhajte u punoj pari na 100 ° C oko 20-25 min. Ohladite i poslužite kakvo je


Mrkva u začinima i sok od naranče

- Ogulite mrkvu i stavite u vrećicu za vakuum zajedno sa zvjezdanim anisom, čilijem, cimetom i prstohvatom soli.

- Kuhajte u punoj pari na 100 ° C oko 15-20 min. Ohladite i poslužite kakvo je. Koristite sok za umak ili preljev.


Kuhati na pari poput profesionalaca

Neka vam SteamPro pećnice uzdižu kuhanje na paru do profesionalne razine. Otkrijte značajke, uključujući Sous-Vide, Povezano kuhanje, koje omogućuje upravljanje pećnicom pomoću vašeg pametnog telefona i pomoćnika za kuhanje na pari Steamify. Pećnice SteamPro spremne su učiniti vašu svakodnevnicu ukusnijom.


Otkrijte naše pećnice SteamPro