U parnoj pećnici napravite zdrave grickalice

Zadnje ažurirano 12.10.2021. 11:26

Konzervirana, kisela ili dehidrirana - parna pećnica sprema zdrave, ukusne grickalice iz vašeg omiljenog voća i povrća.Primi se grickanja

Napravite zdrave grickalice kod kuće, jednostavno je - samo odaberite svoje omiljeno voće ili povrće koje je trenutno u sezoni. Zatim ih pokušajte konzervirati ili dehidrirati. Konzervirano voće je izvrsno u kaši za doručak ili kao podnevni zalogaj. Kiselo povrće odlično je preko dana ili za grickanje prije večere. Kada dehidrirate voće ili povrće, dobivate zdravi čips koji će svi voljeti.Konzerviranje ili infuzija voća i povrća

Kada radite džem ili kisele krastavce, zašto ne biste iskoristili funkciju pare u pećnici. Prvo provjerite imate li čiste staklenke, a zatim staklenke i poklopac parite na programu Potpuna para (Full Steam) 10 minuta. Nakon parenja, izvadite ih (bit će vruće!) I pobrinite se da izvučete višak vode tako što ćete ih staviti na rešetku sa otvorom prema dolje.

Sljedeći je korak napuniti staklenku onim što želite konzervirati - isprobajte sezonsko voće i povrće iz vaše regije! Nakon što se napuni, uvijte poklopac i parite u pećnici. Vrijeme varira ovisno o receptu koji napravite, ali kad čujete zvuk klika poklopca, obično je vrijeme da se staklenke izvade iz pećnice.

Kako konzervirati svježe voće i povrće? Postoji mnoštvo različitih recepata, ali opće je pravilo napuniti staklenke proizvodima (cijelim ili nasjeckanim), nekim začinima ili aromama, a zatim pokriti tekućinom prije nego što uđe u parnu pećnicu.


Pravljenje dehidriranih zdravih grickalica

Kada dehidrirate voće i povrće, ne treba vam parna pećnica (iako neke od naših parnih pećnica Electrolux imaju poseban program dehidriranja), ali to je lijep način pripreme zdravih zalogaja koji su ili slatki ili slani. Ispod je jedan od naših favorita, ali isprobajte ga s onim što vam se sviđa ili s onim što imate u sezoni.


Kako dehidrirati voće: čips od jabuke

2 jabuke, 1 žlica šećera u prahu


Jabuke tanko nasjeckajte koristeći rezač.


Stavite kriške na silikonski podložak za pečenje ili papir za pečenje.


Pospite jabuke sa šećerom i pecite na 85°C (ili koristite program Dehidriranje) 1 ½ sata. Uživajte!


Hrskava, zlatno smeđa i savršeno vlažna

U pećnicama SteamCrisp toplina se kombinira s parom kako bi vaša jela bila izvana hrskava i zlatno smeđa, dok su iznutra vlažna, hranjiva i savršeno očuvanog okusa.


Otkrijte naše pećnice SteamCrisp