Skandinavska tradicija fike je u tome da svi uživaju. Upotrijebite svoju parnu pećnicu za uzdizanje omiljenih peciva.
Fika favoriti
Para je izvrsna za slatka peciva poput muffina i spužvastih kolača. Pomaže u podizanju kruha i daje mu potreban zrak. Dobijte hrskavo izvana i vlažno iznutra.
Recept: Engleski Muffini od borovnica
Sastojci za tijesto (A)
350gr univerzalnog brašna, 115gr smeđeg šećera, 20gr praška za pecivo (za slatke proizvode)
Sastojci za tijesto (B)
2 cijela jaja, 200gr borovnica, 370gr punomasnog mlijeka, 90gr rastopljenog maslaca.
Priprema: 15 min
Pribor: Pojedinačne šalice za muffine od aluminija
Brašno, šećer i prašak za pecivo ubacite u zdjelu. U drugoj posudi istucite jaja s mlijekom, hladnim rastopljenim maslacem i borovnicama.
A. Ulijte tekuću smjesu (B) u smjesu suhih sastojaka (A) i promiješajte dovoljno da se sastojci sjedine.
B. Tijesto izlijte u podmazane šalice za muffine i pecite u donjem dijelu pećnice.
Pecite na niskoj vlažnosti 170 ° C, 25-30 min
Pecite obrtnički kruh kod kuće
Pecite sjajan kruh pritiskom na gumb. Pećnice SteamBake koriste pare za dizanje tijesta, brzo podizanje, pa čak i za prozračne vlažne unutrašnjosti. Da bi se dodao završni dodir savršenstva, redovito se uvodi suha toplina da kora postane hrskava i zlatno smeđa.