Pripremite prekrasnu užinu u parnoj pećnici

Zadnje ažurirano 12.10.2021. 11:16

Započnite vikend tako što ćete svojim najmilijima priuštiti ukusnu užinu. Poširana jaja, omlet, pa čak i jogurt mogu se bez napora napraviti pomoću pare.



Prekrasna užina

Jeste li znali da možete koristiti svoju parnu pećnicu za izradu jogurta? Lako je napraviti i odličan dodatak vašoj sljedećoj vikend užini (napravite ga preko noći!). Naše nove parne pećnice Electrolux imaju čak i funkciju jogurta.

Što se odlično slaže s jogurtom? Pa, mnoge stvari - ali u nastavku je osnovni recept za ukusnu granolu.



Granola

2 dag kikirikija, 2 dag orašastih indijskih orašastih plodova, 2 dag badema, 2dag zobi, 1 žličica mljevenog kardamona, 2 žlice mljevenog cimeta, 3-4 žlice meda, ½ žličice soli

1. Luk nasjeckajte, ne na sitne komade.
2. Pomiješajte orašaste plodove i zob na pladnju u pećnici i lagano tostirajte. 8-10 min na 160° .
3. Pomiješajte dok je još vruće s medom i začinima.
4. Čuvati u hermetički zatvorenoj posudi.
5. Uživajte!

Ovo je zapravo primjer kada ne koristiti paru, jer želite suhe i hrskave granole.


Izvrsna jaja

Kuhanje jaja u parnoj pećnici pomaže da se jaja kuhaju nježnije jer je toplina ujednačenija. To znači da više nema napuknutih ljuski ili curećih bjelanjaka. Tko ne voli poširana jaja za užinu? A s parom, minimalan je rizik od neuspjeha.

Evo uvoda kako napraviti poširano jaje u "vrećici" u parnoj pećnici.


1. Započnite s stavljanjem plastične folije u šalicu ili čašu. Stavite jaje bez ljuske unutra i zategnite i uvrnite plastičnu foliju tako da dobijete "vrećicu".


2. Postavite "vrećice" na pladanj u pećnici i kuhajte na programu Puna vlažnost (Full steam) 90°C približno. 6-7 min, ovisno o tome kako želite svoja jaja.


3. Kad su jaja kuhana, skinite plastičnu foliju i stavite ih na tanjur. Uživajte!


Omlet u pećnici

Još jedna omiljena užina je omlet u pećnici ili frittata. Savršeno će se kuhati u parnoj pećnici jer okolna toplina čini da se jaje ravnomjerno kuha i ostaje vlažno uz paru.

- Jednostavno nasjeckano povrće (po vašem izboru!) stavite u podmazanu posudu

- Umutite nekoliko jaja (3-4) zajedno sa solju, paprom i malo vode

- Dodajte jaja povrću i pecite na programu Srednje vlažnosti 90°C dok se jaja ne zgrušaju, cca. 10-15 min

- Poslužite i uživajte!


Kuhati na pari poput profesionalaca

Neka vam SteamPro pećnice uzdignu kuhanje na paru do profesionalne razine. Otkrijte značajke, uključujući Sous-Vide, Povezano kuhanje, koje omogućuje upravljanje pećnicom pomoću vašeg pametnog telefona i pomoćnika za kuhanje na pari Steamify. Pećnice SteamPro spremne su učiniti vašu svakodnevnicu ukusnijom.


Otkrijte naše pećnice SteamPro