Kako se koristiti postavkom „Podgrijavanje parom” na Electrolux parnoj pećnici

Zadnje ažurirano 13.6.2024. 14:59

Food in pan on countertop

Para će vaše ostatke zagrijati bez isušivanja zbog čega će vaš jučerašnji obrok biti jednako ukusan kao i kad ste ga tek pripremili. Danas je jednostavnije nego prije voditi se načelom zdravlja i odgovornosti u svakodnevnom životu zahvaljujući dostupnosti parne pećnice. Više nikad nećete baciti hranu. Parne pećnice Electrolux opremljene su postavkom „Podgrijavanje parom”, programom koji je posebno osmišljen za tu svrhu.


Što je Podgrijavanje parom” i zašto biste je trebali koristiti?

„Podgrijavanje parom” je funkcija pripreme na pari optimizirana za podgrijavanje ostataka. Para sprečava isušivanje površine namirnica, dok se toplina polako i ravnomjerno raspoređuje kako bi vaše jelo izgledalo i mirisalo kao da je tek pripremljeno i zadržalo onaj pravi okus.

„Podgrijavanje parom” može se upotrijebiti za podgrijavanje jela izravno na tanjuru. Možete također podgrijavati više od jednog tanjura u isto vrijeme na različitim razinama.

1. Na pećnici odaberite POSTAVKE > POSEBNE FUNKCIJE > PODGRIJAVANJE PAROM.

2. Stavite hranu u pećnicu.

3. Trajanje odredite na temelju jela koje pripremate. Različitim namirnicama potrebno je različito vrijeme da se potpuno zagriju i budu spremne za jelo. Na primjer, peradi i mesu trebat će više vremena nego povrću.


Savjeti

  • Prilagodite vrijeme podgrijavanja s obzirom na jelo koje pripremate kako biste uvijek na siguran način uživali u ostatcima koji zadržavaju svoj okus.
  • Možete podgrijati cijelo jelo na pari, no za najbolje rezultate podijelite ga na manje porcije. Na primjer, umjesto da u pećnicu stavite cijelo pile, bolje je narezati ga na manje komade.
  • Para je posebno dobra za podgrijavanja jela kao što su quiche i lazanje. Zbog dodatne vlage hrana neće postati suha ili gumasta što je često slučaj tijekom drugih načina podgrijavanja.Za više informacija o modelu svoje pećnice provjerite korisnički priručnik. Svoj korisnički priručnik možete pronaći ovdje.

Sad kad ste naučili sve o podgrijavanju ostataka parom, pravo je vrijeme da naučite više o kuhanju na pari.