Kako se koristiti funkcijom za katalitičko čišćenje na Electrolux pećnici?

Zadnje ažurirano 23.4.2024. 7:29

Zaboravite na struganje zapečene masnoće u pećnici. Odabrani modeli Electrolux pećnica opremljeni su katalitičkim oblogama koje olakšavaju posao. Katalitičke obloge sprječavaju nakupljanje masnoće na stijenkama pećnice zbog čega je čišćenje pećnice više ne predstavlja zahtjevan posao. 

Različiti modeli pećnica mogu imati različite funkcije za čišćenje. Pogledajte korisnički priručnik i saznajte koje funkcije za čišćenje ima vaša pećnica kako biste si olakšali čišćenje pećnice.

Što je katalitičko čišćenje i zašto biste ga trebali koristiti?

Odabrani modeli pećnica imaju katalitičke obloge koje olakšavaju čišćenje pećnice. Ove obloge upijaju masnoću koja se otpušta kada pećnica dosegne 250 °C. Neke pećnice s ovom značajkom imaju obloge na bočnim stranama, s gornje strane i na stražnjoj strani, dok ih druge pećnice imaju samo na stražnjoj strani. Katalitička obloga na dodir je slična brusnom papiru zbog čega se hrana ne lijepi za površinu kada se zagrijava. Tako jednostavnije možete održavati čistoću svoje pećnice.

Neki modeli pećnica s katalitičkim oblogama imaju poseban program za katalitičko čišćenje, dok drugi to nemaju. Bez obzira na to, pećnicu možete jednostavno očistiti ako slijedite korake u nastavku.

Katalitička obloga izblizaKako se upotrebljavaj funkcija katalitičkog čišćenja?

Prije pokretanja katalitičkog čišćenja

1. Uklonite svu dodatnu opremu i uklonjive bočne rešetke.
2. Površine pećnice koje nemaju katalitičku oblogu trebat će očistiti kao i inače upotrebom sredstva za čišćenje pećnica i toplom vodom. Preporučujemo upotrebu našeg sredstva za čišćenje pećnice i mikrovalne pećnice u spreju.

Napomena: Nikad ne nanosite deterdžent na katalitičke obloge.

Pokretanje ciklusa katalitičkog čišćenja

Prvi način: Vaša pećnica ima poseban program za katalitičko čišćenje

1. U IZBORNIKU odaberite ČIŠĆENJE i zatim KATALITIČKO ČIŠĆENJE.
2. Pokrenite program pritiskom na simbol  dok se na zaslonu ne prikaže „CATA”.
3. Ostavite pećnicu sat vremena dok se čisti.

Drugi način: Vaša pećnica nema poseban program za katalitičko čišćenje

1. Postavite temperaturu na 250 °C.
2. Ostavite pećnicu sat vremena dok se čisti.

Nakon završetka ciklusa katalitičkog čišćenja

1. IIsključite pećnicu.
2. Nakon što se pećnica ohladi, dno prebrišite mekanom krpom.
3. Vratite dodatnu opremu i uklonjive bočne rešetke.

VAŽNO!

  • Ne čistite katalitičke površine sprejevima za čišćenje pećnica, abrazivnim sredstvima za čišćenje, sapunom ili drugim sredstvima za čišćenje jer mogu oštetiti katalitičku površinu.
  • Imajte na umu da mrlje ili promjena boje ostaju nakon čišćenja jer na njih ne utječu katalitička svojstva. To neće utjecati na pećnicu.


Za više informacija o modelu svoje pećnice provjerite korisnički priručnik. Svoj korisnički priručnik možete pronaći ovdje.

Sada kada znate sve o upotrebi funkcije za katalitičko čišćenje, možda biste željeli saznati više o svojoj pećnici. Kliknite ovdje za pregled postupka čišćenja i održavanja pećnice.