Kako se koristiti funkcijom AquaClean za čišćenje Electrolux pećnice?

Zadnje ažurirano 23.4.2024. 7:30

Brisanje pare krpom za suđe u pećnici

Čišćenje pećnice ne mora biti noćna mora. Funkcija AquaClean dostupna na odabranim modelima Electrolux pećnica olakšat će vam čišćenje pećnice. Djeluje na prskanje i ostatke hrane kako biste lakše očistili i najtvrdokorniju prljavštinu. Uživajte u održavanju pećnice s lakoćom zahvaljujući funkciji AquaClean.

Različiti modeli Electrolux pećnica mogu imati različite funkcije za čišćenje. Pogledajte korisnički priručnik i saznajte koje funkcije za čišćenje ima vaša pećnica kako biste si olakšali čišćenje pećnice.

Što je AquaClean i zašto biste ga trebali koristiti?

AquaClean iskorištava paru za uklanjanje masnoće i ostataka hrane s površine vaše pećnice. Ulijte vodu na dno pećnice i pokrenite određeni ciklus kuhanja (ne ciklus za čišćenje) kako bi se stvorila para i zagrijali ostatci hrane. Pećnicu zatim jednostavno prebrišete kad se ohladi.

Kako se koristiti funkcijom AquaClean?

1. Ulijte 200 ml vode izravno u za to određeno područje na dnu pećnice. Napomena: Ne ulijevajte vodu u spremnik za vodu ako ga vaša pećnica ima.
2. Odaberite postavku Kuhanje samo s ventilatorom . Ako vaša pećnica ima tipku SteamBake (posebna tipka na kontrolnom panelu s ikonom pare), pritisnite i nju.

 

3. Postavite temperaturu na 90 °C.

4. Pustite pećnicu da radi 30 minuta.

5. Isključite pećnicu i pričekajte da se ohladi.

6. Kad se ohladi, prebrišite unutrašnjost pećnice mekanom krpom.Za više informacija o modelu svoje pećnice provjerite korisnički priručnik. Svoj korisnički priručnik možete pronaći ovdje.

Sada kada znate sve o upotrebi funkcije AquaClean, možda biste željeli saznati više o čišćenju pećnice. Kliknite ovdje za pregled postupka čišćenja i održavanja pećnice.