Saznajte više o svojem aparatu za kavu

Zadnje ažurirano 18.4.2024. 15:09

Ukusna šalica kave iz vašeg Electrolux aparata za kavu pomaže vam iskoristiti svaki trenutak. Stoga vam donosimo vodič koji će vam pomoći da budete sigurni da svaka šalica kave koja isteče iz aparata bude upravo onakva kakvu želite.Početne postavke

Jeste li spremni pripremiti prvu šalicu ukusne kave? Počnimo jednostavnim videom koji će vas korak po korak voditi kako da postavite aparat za kavu i dobijete najbolje od aparata već na samom početku.Ako se vaš aparat za kavu ne pokreće

Poduzmite ove jednostavne korake kako biste bili sigurni da će se aparat uključiti kada vam je potreban. Prvo provjerite je li uključen glavni prekidač, zatim provjerite je li IEC kabel sigurno uključen te na kraju provjerite je li aparat uključen u utičnicu.


Pogledajte kako to napraviti u ovom videu:
Kako napraviti kavu točno onakvu kakvu volite?

Donosimo jednostavne savjete kojima ćete osigurati da je vaša kava upravo onakva kakvu volite.Neka vaša kava bude dovoljno topla za vaš ukus.

Ovdje je navedeno nekoliko stvari koje možete napraviti kako biste bili sigurni da je vaša kava uvijek onoliko topla koliko vi to želite. Pokušajte istražiti što vam najviše odgovara. Jedna je opcija da zagrijete aparat koristeći funkciju ispiranja. Također, možete koristiti toplu vodu da zagrijete šalice i onda postaviti temperaturu kave u izborniku.


Neka vaša kava bude dovoljno jaka i kremasta za vaš ukus.

Kako biste dobili onakvu kavu kakvu želite, pokušajte okrenuti kazaljku za prilagođavanje mljevenja suprotno od smjera kazaljke na satu jednu po jednu razinu. Pazite da okrećete kazaljku samo kada je mlinac uključen.


Ako se pojave problemi s aparatom, ovdje je nekoliko brzih uputa kako da vaša kava ponovno poteče!


Mlijeko ne izlazi pravilno iz posude za mlijeko

Kava s mlijekom iz vaših snova može postati stvarnost. Slijedite ove upute korak po korak i pomoći ćemo vam da mlijeko uvijek pravilno izađe iz posude za mlijeko. Uklonite posudu za mlijeko, očistite priključnu mlaznicu za toplu vodu/paru i izvadite posudu za mlijeko. Pazite kada čistite termalno kućište da koristite samo vlažnu krpu.

Zatim uklonite mlaznicu za mlijeko i ulaznu cijev, okrenite kazaljku za namještanje pjene u smjeru kazaljke na satu na poziciju „INSERT” i skinite je. Očistite svaku komponentu za izradu pjene od mlijeka i pazite da ispod kazaljke ne ostane mlijeko. Ako je potrebno, očistite udubine čačkalicom.

Ponovo spojite kazaljku, postavljajući je tako da je u ravnini s riječi „INSERT”. Ponovo spojite cjevčicu i ulaznu cijev za mlijeko. Stavite posudu za mlijeko u termalno kućište. Na kraju, vratite poklopac na posudu za mlijeko.


Pogledajte ovaj video da vidite kako se to radi:Kava ne izlazi iz obje cjevčice.

Ponekad i najmanje stvari mogu napraviti najveću razliku. Pomoću čačkalice održavajte cjevčice za istjecanje kave čistima i bit ćete sigurni da kava istječe jednako iz obje cjevčice.


Ako kava presporo istječe

Okrenite kazaljku za podešavanje mljevenja jednu razinu u smjeru kazaljke na satu prema broju „7” dok mlinac za kavu radi. Nastavite pomicati kazaljku jedno po jedno mjesto dok ne postignete zadovoljavajući tok. No, zapamtite, učinak je vidljiv tek nakon što napravite 2 kave.


Kako jednostavno ukloniti infuzor?

Ponekad je najbolji način da izjavite ljubav svom aparatu za kavu da ga očistite, a ponekad to uključuje i čišćenje iza infuzora. Slijedite ove korake kako biste uvijek uklonili infuzor bez problema. Isključite aparat stiskanjem gumba za uključivanje/isključivanje/stand-by, pričekajte da se aparat isključi i zatim lagano pomaknite podložak za kapanje unatrag te uklonite infuzor.


Održavanje i čišćenje


Kako biste bili sigurni da će vas aparat služiti ukusnim pripravcima još mnogo godina, slijedite upute za održavanje i čišćenje koje se nalaze u ovom videu.

Nadamo se da će vam ovaj vodič pomoći da još malo više uživate u svojem Electrolux aparatu za kavu. Ne znamo koliko je sati u vašem dijelu svijeta, ali se nadamo da će vas ovaj vodič podsjetiti da stanete na trenutak i počastite se ukusnom kavom.
Nadamo se da će vam ovaj vodič pomoći da još malo više uživate u svojem Electrolux aparatu za kavu. Ne znamo koliko je sati u vašem dijelu svijeta, ali se nadamo da će vas ovaj vodič podsjetiti da stanete na trenutak i počastite se ukusnom kavom.