Iz dispenzora ne izlazi led

Zadnje ažurirano 23.3.2020. 13:01

Postoji nekoliko uzroka ovog problema:

Nema vode.

Pobrinite se da je uređaj spojen na dovod vode. Dajte ledomatu dovoljno vremena da napravi led. Kada je led spreman, spremnik bi trebao raditi.

Temperatura zamrzivača postavljena je previsoko.

Podesite zamrzivač na nižu temperaturu, tako da se led može brže proizvoditi. Kada je led spreman, spremnik bi trebao ponovno raditi.

Vrata na dispenzoru za led drže se otvorena ili su blokirana dulje od 4-5 minuta.

Motor je preopterećen. Zaštita od preopterećenja motora ponovno će se pokrenuti otprilike 3 minute nakon što se vrata odblokiraju. Tad će led ponovno izlaziti.

Uređaj je neko vrijeme bio isključen.

Led se može otopiti i ponovno zalediti oko svrdla zbog rijetkog korištenja ledomata, fluktuacija temperature i/ili prekida u napajanju. Izvadite spremnik s ledom, pričekajte da se sadržaj otopi, pa ispraznite spremnik. Očistite spremnik i ostavite ga da se osuši, pa ga vratite na mjesto. Kada je led spreman, spremnik bi trebao raditi.

Dispenzor za led je blokiran.

Kockice leda mogu se zaglaviti između ledomata i stražnje strane spremnika za led, odnosno mogu se zalijepiti, blokirajući tako dispenzor. U tom slučaju uklanjanje kockica koje blokiraju dispenzor rješava problem.

Ako je dispenzor za vodu sporiji nego inače, uložak filtra za vodu i led možda je začepljen ili sužen. U tom će slučaju zamjena filtra riješiti problem.

Mijenjanje filtra: čvrsto gurnite sve dok filtar ne sjedne na mjesto (trebali biste čuti dva klika). Filtar treba isprati uređajem. Za detaljne upute pogledajte korisnički priručnik ili relevantni vodič za korisnike.

Moj ledomat ne proizvodi dovoljno leda. 

Ledomat može proizvesti 1,8 do 2,7 kg leda dnevno.

Ako to nije slučaj, treba zamijeniti uložak filtra za vodu i led kako bi se problem riješio.

Mijenjanje filtra: čvrsto gurnite sve dok filtar ne sjedne na mjesto (trebali biste čuti dva klika). Filtar treba isprati uređajem. Za detaljne upute pogledajte korisnički priručnik ili relevantni vodič za korisnike

Ledomat ne prestaje stvarati led.

 Ledomatom upravlja električni kontakt kojeg slučajno mogu pritisnuti predmeti koji se čuvaju u zamrzivaču. Premjestite predmete koji možda pritišću kontakt, te uklonite kockice leda koje su se možda zaledile preko kontakta.

Ledomat ne odvaja kockice leda. 

To se može dogoditi ako se funkcija za kockice leda ne koristi često. Izvadite i protresite spremnik za led, odvajajući kockice leda kako biste riješili problem.

Led iz mog ledomata ima ružan miris ili okus. 

Led može biti prožet okusom ili mirisom hrane pohranjene u uređaj. Pobrinite se da je hrana dobro pokrivena, a zatim izbacite led i pričekajte da ledomat napravi novu hrpu.

Ukoliko se problem nastavi, možda će biti potrebno temeljito čišćenje unutrašnjosti uređaja. Pogledajte relevantni dio vodiča za korisnike za savjete o djelotvornom čišćenju.

Zatražite popravak
Zatražite popravak

Povjerite svoj uređaj našim iskusnim ovlaštenim tehničarima i osigurajte najbolju profesionalnu uslugu za svoj Electrolux i AEG proizvod. Ugovorite uslugu „Fiksna cijena popravka“ kojom vam za uređaje van garancijskog perioda osiguravamo jedinstven plan pomoći: ekskluzivnu tehničku intervenciju po fiksnoj cijeni popravka.

Rezervni dijelovi & dodatni pribor
Rezervni dijelovi & dodatni pribor

Pronađite originalne rezervne dijelove za Vaš uređaj putem našeg Contact centra i mi ćemo vam ih dostaviti direktno na Vašu kućnu adresu.