Upute za kupnju

Pronađite štednjak koji savršeno odgovara vašim potrebama

Prostor i konfiguracija

Odaberite štednjak ovisno o prostoru koji imate na raspolaganju i željenoj konfiguraciji uređaja.

Širina 60 cm – samostojeći štednjaci omogućuju vam da kombinirate različite vrste ploča za kuhanje i pećnica te se odlikuju velikom fleksibilnošću.

Širina 100 cm – ovi veliki štednjaci odlikuju se impresivnim dimenzijama i izvanrednim kapacitetom. Zahvaljujući svojoj širini imaju šest zona za kuhanje umjesto standardne četiri.

Savjet profesionalaca: prije nego što odlučite kakvu vrstu ploče i pećnice želite za svoj štednjak, za savršen odabir pročitajte naš Vodič za kupnju ploča i pećnica.

Izvor topline

Ovisno o izvoru topline, možete birati između električnog i plinskog štednjaka ili pak uživati u prednostima i fleksibilnosti koje nudi kombinacija jednog i drugog.

Plinski štednjaci omogućuju vam brzu i preciznu kontrolu topline te su savršen izbor ako vam je potrebna jaka vatra za brzo prženje.

Električni štednjaci se lako čiste te posjeduju „pametne“ značajke. Zahvaljujući ravnomjernoj raspodjeli topline u električnim pećnicama idealni su za pečenje.

Kombinirani štednjaci ujedinjuju prednosti električnih i plinskih štednjaka.

Kapacitet

Ako kuhate za veliku obitelj ili puno prijatelja, dobro će vam doći štednjak velikog kapaciteta. Kapacitet pećnice mjeri se u litrama.

70+ litara – savršeno za veća kućanstva

40 – 70 litara – najprikladniji za kućanstvo od 3 ili 4 člana

 Većina Electrolux štednjaka ima dvostruke pećnice, što vam omogućuje istovremeno roštiljanje i kuhanje. Kad pregledavate štednjake s dvostrukom pećnicom, uobičajeno je usporediti njihove najveće odjeljke.

Savjet profesionalaca: povećajte kapacitet kuhanja odabirom uređaja s dodatnim držačima za rešetke u pećnici.

Potrošnja električne energije

Uštedite na računima za struju i budite ekološki osviješteni. Energetski razred uređaja određuje se prema energetskoj ljestvici od A+++ (energetski najučinkovitiji razred) do G (energetski najmanje učinkovit). Odaberite energetski učinkovit štednjak, koji pripada energetskom A ili višem razredu.

Odaberite svoj uređaj

Bez obzira na to volite li pripremati obilne večere ili skromne obroke, Electrolux ima savršen štednjak upravo za vas.