Bijela odjeća posivjela je nakon pranja u perilici / perilici-sušilici

Zadnje ažurirano 5.2.2020. 15:02

Problem:

  • Bijela odjeća posivjela je nakon pranja

Vrijedi za:

  • Perilcu s prednjim punjenjem / perilicu-sušilicu
  • Perilicu s punjenjem odozgo

Rješenje:

1. Uvijek odvojite bijelu odjeću i perite je zasebno od odjeće drugih boja

2. Koristite deterdžente namijenjene za pranje bijelog rublja (oni sadrže sredsva za izbjeljivanje kao što je natrijev perkarbonat) 

3. Koristite ispravnu količinu deterdženta s obzirom na tvrdoću vode i stupanj zaprljanomsti rublja

4. Pobrinite se da boca s deterdžentom bude dobro zatvorena (neka sredstva za izbjeljivanje mogu hlapiti)   

Uzrok:    

  • Ako ne koristite ispravnu količinu deterdženta, na odjeći se mogu nakupiti kamenac i ostaci sapuna (rublje će posivjeti). 
  • Bijelim ručnicima koji su posivjelil zbog nakupljanja kamenca bjelina se može vratiti pranjem u perilici uz malu količinu praha limunske kiseline ili octa umjesto deterdženta. 
  • Bijeli ručnici mogu se izbijeliti tako da se u posudi za pranje namaču dva sata u otopini vode i izbjeljivača na bazi klora u omjeru 100 ml vode na 200 ml izbjeljivača. Nakon toga ih operite u perilici na najvišoj temperaturi koju dopuštaju upute o njezi na etiketi ručnika.     


Upozorenje: Nemojte nikada miješati izbjeljivač na bazi klora s drugim kemikalijama jer time bi mogli nastati vrlo toksični spojevi.       

Zatražite popravak
Zatražite popravak

Povjerite svoj uređaj našim iskusnim ovlaštenim tehničarima i osigurajte najbolju profesionalnu uslugu za svoj Electrolux i AEG proizvod. Ugovorite uslugu „Fiksna cijena popravka“ kojom vam za uređaje van garancijskog perioda osiguravamo jedinstven plan pomoći: ekskluzivnu tehničku intervenciju po fiksnoj cijeni popravka.

Rezervni dijelovi & dodatni pribor
Rezervni dijelovi & dodatni pribor

Pronađite originalne rezervne dijelove za Vaš uređaj putem našeg Contact centra i mi ćemo vam ih dostaviti direktno na Vašu kućnu adresu.