Kondenzacija/voda/vlaga skuplja se u pećnici, unutar vrata pećnice i između staklenih ploča

Zadnje ažurirano 18.10.2021. 15:18

Problem

  • Kondenzacija/voda/vlaga skuplja se u pećnici, unutar vrata pećnice i između staklenih ploča

Odnosi se na

  • ugradbena pećnica
  • samostojeći štednjak

Rješenje


1. Smanjite dovod vlage i količinu tekućine u hrani tijekom pripreme hrane.

2. Otvorite vrata odmah po završetku procesa pripreme hrane.

3. Hranu uklonite iz pećnice odmah nakon isključenja pećnice.

4. Prethodno zagrijte pećnicu (ovisno o modelu).

5. Obrišite kondenzaciju u pećnici i ostavite vrata pećnice otvorenima cca. 45 minuta nakon svake uporabe pećnice kako bi se pećnica osušila iznutra (u protivnom se može javiti hrđa unutar pećnice). Po potrebi pogledajte korisnički priručnik.

6. Obratite se ovlaštenom servisnom centru

Ako gore navedeni savjeti ne riješe problem, preporučujemo da zatražite posjet servisera.

U kontaktirajte naš pozivni centar na broj tel:+38516323338 kako bi Vam osigurali dolazak ovlaštenog servisera.


Uzrok

  • Nova generacija pećnica označena je vrlo dobrim razredom energetske učinkovitosti, pa je dobro izolirana. U svakodnevnoj uporabi to znači, primjerice, da se tijekom pripreme pečenja mora dodavati manje vode jer se vlaga uglavnom zadržava u pećnici i ne odvodi van kao u slučaju starijih pećnica.
  • Neki su modeli projektirani sa sustavom koji za proces kuhanja koristi paru kako bi hrana u unutrašnjosti bila mekša, a hrskavija na površini. U pećnici neprestano kruži zrak i reciklira se para. Time se skraćuje vrijeme pečenja i potrošnja energije.
  • Dodatni ventilator za hlađenje u pećnici ili u štednjaku osigurava hladan prednji dio, jer se vlaga kondenzira na najhladnijem mjestu kao kondenzacija, pa se često mogu primijetiti kapljice vode.
  • Vlaga izlazi iz pećnice putem ventilacijskih vodova, uključujući i vrata.
  • Od pare može nastati vlaga u odjeljku pećnice ili na staklenim pločama. To znači da se mogu pojaviti mrlje i kondenzacija između staklenih ploča na vratima. Mrlje su uzrokovane česticama masnoće koje reagiraju sa zrakom.
  • Vlaga se oslobađa kada se hrana zagrijava u pećnici, osobito u slučaju zamrznute hrane.
Zatražite popravak
Zatražite popravak

Povjerite svoj uređaj našim iskusnim ovlaštenim tehničarima i osigurajte najbolju profesionalnu uslugu za svoj Electrolux i AEG proizvod. Ugovorite uslugu „Fiksna cijena popravka“ kojom vam za uređaje van garancijskog perioda osiguravamo jedinstven plan pomoći: ekskluzivnu tehničku intervenciju po fiksnoj cijeni popravka.

Rezervni dijelovi & dodatni pribor
Rezervni dijelovi & dodatni pribor

Pronađite originalne rezervne dijelove za Vaš uređaj putem našeg Contact centra i mi ćemo vam ih dostaviti direktno na Vašu kućnu adresu.