Indukcijska ploča za kuhanje bez zona - kako početi

Zadnje ažurirano 14.4.2022. 13:22

Lako je započeti s vašom indukcijskom pločom bez zona Electrolux TotalFlex. Ovdje ćete pronaći neke od ključnih značajki i funkcija, sa savjetima za čišćenje i savjetima o boljoj energetskoj učinkovitosti i održivosti u kuhinji.

TotalFlex

Reagirajući na dodir, TotalFlex nudi maksimalnu fleksibilnost, potpunu kontrolu i fluidno iskustvo kuhanja na vašoj indukcijskoj ploči bez zona. Kada je uključen, možete kuhati bilo gdje na površini, a on će otkriti veličinu vaših lonaca i tava za najbolju indukcijsku snagu. Bez obzira na veličinu vašeg lonca ili tave - od velike paelle do dugih kotlića za ribu - na ploči za kuhanje postoji udobno mjesto.

ActiveTouch

Najbolje indukcijske ploče su intuitivne. Jednostavno uključite ploču za kuhanje i stavite posudu na staklo, a odgovarajuća kontrola automatski će se upaliti, pokazujući koje se zone za kuhanje koriste. Jednom odabrani, vidjet ćete temperaturu i razinu snage crvenom bojom, a ostatak ostaje bijel. LED svjetla s pozadinskim osvjetljenjem pokazuju gdje je posuđe smješteno, pružajući potpunu kontrolu i fleksibilnost prilikom kuhanja.

Bridge funkcija

Bridge funkcija omogućuje vam kombiniranje dviju zona za kuhanje u jednu veliku zonu za kuhanje. Savršeno za planchas ili pravokutne posude za pečenje. Kad metalnu posudu ili lonac postavite na staklenu indukcijsku ploču, ploča će otkriti da posuda pokriva dvije toplinske zone. Ikona Bridge funkcije automatski će se pojaviti. Dodirnite jednom da kombinirate zone kuhanja tako da možete koristiti jedan regulator za podešavanje snage i vremena jela.

Ako se iz nekog razloga ikona mosta ne pojavi, odaberite način ručnog kuhanja. Ti načini uključuju: Središnje, Okomito, Horizontalno i Standardno kuhalište. Indikatori zone kuhanja automatski će se promijeniti kako bi prikazali moguće kombinacije, bez obzira na veličinu posude.

Bez obzira na vašu konfiguraciju kuhanja ili razinu snage, važno je držati sve lonce i tave na površini bez pokrivanja korisničkog sučelja vrućim posuđem.


Savjeti za održivost

Pomoću indukcijske ploče za kuhanje bez zone možete poduzeti nekoliko koraka kako biste postigli veću održivost tijekom postupka kuhanja. Pomoću pametnog, učinkovitog Eco Timer-a odaberite trajanje kuhanja koje vam je potrebno i vaša ploča za kuhanje će se deaktivirati, koristeći preostalu toplinu i razine snage kako biste osigurali da je vaše jelo ispravno završeno. Ova je funkcija izvrstan način za uštedu energije, a istovremeno je učinkovita.

Još jedan važan i jednostavan savjet za bolju održivost je korištenje poklopca tijekom ključanja ili prženja. To vam omogućuje brže zagrijavanje ili korištenje preostale topline.

Dječje zaključavanje

Još jedna značajka indukcijske ploče za kuhanje bez zona koja se u kuhinji pokazuje sigurnijom od plinske ploče je dječje zaključavanje. Dječje zaključavanje daje vam kontrolu nad izlaganjem toplini s površine ili neželjenom korištenju same indukcijske ploče za kuhanje.

Savjeti za čišćenje

Jednostavno je očistiti indukcijsku ploču bez zona i održavati je u najboljem stanju. Započnite s čišćenjem površine nakon svake upotrebe i osigurajte da posuđe ima čisto dno. Za svakodnevna izlijevanja na površinu ploče za kuhanje, jednostavno stavite mokru krpu preko mrlje kako biste omekšali osušenu hranu ili tekućinu i završite sredstvom za čišćenje keramičkog stakla. Kada upotrebljavate sredstvo za čišćenje, izbjegavajte proizvode s abrazivnim kemikalijama ili visokom kiselošću, koji će oštetiti crnu površinu. U redu je koristiti oštricu britve na ploči za kuhanje. Samo pazite da bude čista i oštra.

Odmah uklonite s površine: rastopljenu plastiku, plastičnu foliju, šećer ili hranu sa šećerom.

Uklonite kad je ploča za kuhanje hladna: prstenove kamenca, vodene prstenove ili mrlje od masti vlažnom krpom i neabrazivnim sredstvom za čišćenje stakls. Sjajnu metalnu boju može se ukloniti s crne površine otopinom vode i octa i mekom krpom.

PowerBoost

Simbol "P" na ploči za kuhanje odnosi se na značajku PowerBoost. Puno brža od plina, ova značajka pruža vam potpunu kontrolu nad indukcijskom pločom za kuhanje, pružajući veliku količinu topline u kratkom vremenskom razdoblju, omogućujući vam da gotovo trenutno zakuhate vodu. Savršeno je za zadatke poput kuhanja krumpira i ostalih poslova brzog kuhanja, poput pečenja mesa. Zbog njegove brzine i snage važno je biti oprezan pri korištenju ulja i ne ostavljati posudu bez nadzora.


Zatražite popravak
Zatražite popravak

Povjerite svoj uređaj našim iskusnim ovlaštenim tehničarima i osigurajte najbolju profesionalnu uslugu za svoj Electrolux i AEG proizvod. Ugovorite uslugu „Fiksna cijena popravka“ kojom vam za uređaje van garancijskog perioda osiguravamo jedinstven plan pomoći: ekskluzivnu tehničku intervenciju po fiksnoj cijeni popravka.