Naučite osnove kuhanja na pari

Zadnje ažurirano 12.10.2021. 11:33

Ne morate biti kuhar da biste kuhali s parom, jednostavno je. Postizanje hrskavijih kore, vlažnih unutrašnjosti i živog povrća nikada nije bilo lakše. I svaki put napravite savršenu rižu, leću i žitarice.Riža na pari (basmati, paraboiled ili jasmin riža)

Kuhati rižu u parnoj peći nije samo jednostavno, nego ćete dobiti i bolji rezultat. Riža će svaki put biti spremljena savršeno. Svako zrno bit će ravnomjerno kuhano, ali ne prekuhano, za pahuljast rezultat . Ako se sve svodi na parenu ili kuhanu, više volimo rižu na pari.


1 dio riže pomiješan s 1 dijelom vode i prstohvatom soli je sve što trebate.


Stavite sastojke u prikladnu tepsiju.


Pare na Full Steam 100 ° C 20 min. Gotovo!


Kuhanje leće i ostalih žitarica

Leća ima tendenciju pretvaranja u kašu tijekom kuhanja u loncu, to se neće dogoditi u parnoj pećnici jer para neće prekuhati leću. Leća će također biti hranjivija kada se kuha na pari, jer para ne odvodi nutrijente kao što to radi kipuća voda.

Kako pariti leću: 1 dio crvene leće pomiješan s 1 dijelom povrća i prstohvatom soli je sve što trebate, sastojke stavite u prikladnu posudu za pećnicu. Parite na Full Steam 100 ° C 13-15 min, Gotovo!


Ukusno!

Para je izvrsna metoda kuhanja za puno žitarica. To je jednostavna metoda kuhanja s ukusnim krajnjim rezultatom. Na primjer, pokušajte kuhati kvinoju, bulgur i kuskus. Samo razmislite o vremenu kuhanja za svaki proizvod jer se razlikuju.


Para čini dobru hranu još boljom

Učinite svoju omiljenu hranu ukusnijom bez dodatnih napora. Koristite pare prilikom kuhanja povrća, ribe, mesa, kruha, pa čak i slastica kako biste dobili one hrskavost vani i vlažnu unutrašnjost punu okusa.


Otkrijte naše pećnice SteamBoost