Korištenje roštilj funkcije u pećnici

Zadnje ažurirano 12.10.2021. 11:40

Jedna od nedovoljno korištenih značajki pećnice je program roštilja (grill). Jeste li znali da se ova funkcija može koristiti kao roštilj u hitnim slučajevima?Tko ne voli dobar roštilj?

Postoji nešto u spremanju hrane na plamenu. Pogled ... Zvuk ... Miris ...Ali ponekad priroda ima druge ideje

Zima, kiša, tuča ili samo hladnoća u kostima. Ne možete uvijek roštiljati vani.


Ne brinite

Pomoću postavke roštilja na vašoj pećnici možete roštiljati i unutar svojim zidova - tijekom cijele godine.


Kako koristiti funkciju roštilja u vašoj pećnici

Jeste li ikada koristili postavku roštilja na vašoj pećnici? Zamislite to kao naopačke okrenuti roštilj. Umjesto da toplina dolazi odozdo dolazi s vrha. Iako nećete dobiti okus dima - možete dobiti izvrsnu boju roštiljanja. Recepti s roštilja za brzo kuhanje izvrsno djeluju u pećnici. Većina pećnica isključi roštilj nakon postizanja ciljane temperature - da biste održali svoj "roštilj", ostavite vrata pećnice malo otvorenima. Obavezno često provjeravajte hranu kako ne bi izgorjela.


Kako roštiljati na ploči za kuhanje

Pretvorite ploču za kuhanje u improvizirani roštilj. Upotrijebite tavu od lijevanog željeza jer dobro zadržava toplinu, ostat će vruća i dat će vam one neuhvatljive tragove roštilja. Stavite tavu na ploču za kuhanje i zagrijavajte je do vrlo vruće, a zatim smanjite temperaturu na srednju i zadržite je tamo tijekom cijelog postupka kuhanja. Ako tava počne pušiti, previše je vruće. Za najbolje rezultate, držite hranu suhom i lagano je premažite maslinovim uljem prije nego što je stavite u tavu. I zapamtite, ne okrećite hranu prerano - ostavite je neometanu barem 3-4 minute da bi imala vremena za dobiti tragove roštilja .